Masca de snorkeling face minuni pentru cei care nu știu să înoate

By | July 22, 2019

Eu nu am învățat să înot la momentul potrivit și ca o consecință întotdeauna evitam concediile la mare și la plajă. Pentru că în afară de intrat 10 minute în apă, în restul timpului mă plictiseam de moarte pe plajă. Anul acesta am cumpărat o mască de snorkeling și mi se pare că aceasta mi-a schimbat cu totul această idee.

Am cumpărat acest model de la Decathlon, pentru că am vrut să fie pentru toată fața. Anul trecut am încercat ochelari și tub separat, nu recomand. Mi se pare neplăcut varianta cu tub+ mască, pentru că uneori (prea des) tragi apă sărată ba pe tub, ba pe lângă protecția de nas.

masca snorkeling subea

Masca pe care am cumpărat-o acum mi se pare o invenție genială. Pentru etanșare se strânge la spate cu două elastice. De jur împrejur are un cauciuc care etanșează foarte bine de la frunte până sub bărbie. Tubul portocaliu este detașabil și are o valvă care împiedică pătrunderea apei în mască. Și chiar dacă intră, nu îți intră direct în nas sau gură. În final, apa poate fi evacuată printr-un orificiu din zona gurii.

masca snorkeling decathlong

masca snorkeling pareri

Eu am înotat mai mult bras și nici nu am luat apă, nici nu s-a aburit. Am încercat și crawl, însă așa mai intră apă, probabil din cauza mișcării mai bruște a corpului. Testul suprem a fost când barca pe care eram în Grecia a acostat la vreo 50 de metri de o insulă nelocuită, în apă adâncă de vreo 10 metri. Ca să ajungi pe insulă trebuia să înoți, așa că m-am încumetat să folosesc această mască pentru a ajunge pe țărm.

masca snorkeling sub apa

În concluzie, recomand tuturor celor care nu știu să înoate să încercea această mască. Dacă nu știți să înotați, masca asta practic vă bagă în joc.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Masca de snorkeling face minuni pentru cei care nu știu să înoate

    1. Revo Post author

      Nu. În urechi îți poți pune dopuri dacă ții neapărat. Doar că apoi vei fi deconectat de tot ce se întâmplă în jur și riști să înoți prea departe, să ajungi în ape internaționale. Nu vrei să te fugărească paza de coastă.

Spune-ți și tu părerea: