Oh, nu! Au pus manele și la Electric Castle!

By | July 22, 2019

Acum vreo 10 ani eram la un majorat de-al unui prieten, înconjurat de metaliști ca la carte (păr lung, haine negre, bocanci negri, lanțuri). Oameni care vor să pară fioroși dar dacă-i studiezi un pic mai mult constați că sunt amuzanți. Genul de petrecere la care se “dansa” pe Slayer, Anthrax, Slipknot, Hammerfall și Arch Enemy.

La un moment dat din boxe s-a auzit o arie din opera lui Vijelie Guță. Ceva cu “Milion plus milion fac mai multe milioane. Versurile sunt o capodoperă. Dacă nu mă credeți, căutați-le (pe propria răspundere). În fine, aștia au râs, au continuat să “danseze” pe manea și au revenit la Manowar-ul lor. A fost prima glumă cu manele la petreceri pe care mi-o amintesc. De atunci a mai rămas un mic inside joke cu “milion plus milion”.

Zece ani mai târziu, Salvatore Ganacci a făcut și el o astfel de glumă la Neversea. Am stat să mă gândesc cum aș fi reacționat dacă aș fi fost în mulțime. Meh, probabil că aș fi strâmbat din nas și aș fi așteptat cuminte să se termine nomentul și să se revină la muzică. Dacă audiența a fost amuzată și s-a distrat, indiferent de părerea mea, înseamnă că gluma a fost reușită.

Două săptămâni mai târziu, altcineva a pus … mai multe manele la Electric Castle. Părerea mea este că aici s-a întâmplat ca în momentele când prietenul ăla mai prostuț înțelege ultimul o glumă și ține neapărat s-o facă și el. Și o face atât de multe ori și atât de prost, încât i s-a dus hazul. Raportându-mă din nou la ce aș fi făcut eu, având în vedere că erau mai multe scene la Electric Castle, probabil m-aș fi dus la ată scenă. Sau aș fi plecat acasă. Mi se pare cel mai direct mod de a-ți arăta feedback-ul. Să se trezească cu “sala goală“.

Dar, din nou, nu contează părerea mea. Contează părerea celor care au asistat la moment și/sau la festival. Restul sunt discuții. Se face prea mult caz pentru o glumă proastă.

electric castle 2019

Foto: Facebook – Electric Castle

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: