Netflix va produce un serial românesc. Nu o să ghiciți despre ce este…

By | October 28, 2023

Da, ați ghicit. Este cu hackeri, că na, la asta ne pricepem noi românii.

Seria va spune povestea unei mame care lucrează în IT și ajunge să lupte sub acoperire împotriva interlopilor bucureșteni care i-au schimbat viața.

Și acum citiți acest logline cu vocea de Hollywood:

Cami este o femeie care își folosește inteligența pentru a avea succes într-o lume a bărbaților. Când viața ei este dată peste cap de un grup interlop, ea ajunge să joace rolul de iubită și hacker pentru un detectiv sub acoperire care se află într-o situație fără scăpare. Însă Roman este singura șansă pe care o are Cami de a se răzbuna și de a-și salva fiul.

Serialul se numește Subteran (Six Feet Undercover în engleză), va avea 6 episoade și îi va avea în distribuție, printre alții, pe Ana Ularu și Florin Piersic Jr.

Pe Florin Piersic Jr. îl știți. O știți și pe Ana Ularu dacă v-ați uitat la Spy/Master, unde a făcut un rol bun.

  • Regizori: Anca Miruna Lazarescu, Daniel Sandu, Octav Gheorghe
  • Scenariști: Steve Bailie, Peter Kerek și Octav Gheorghe
  • Producători: Johnathan Young (creative), Tudor Reu (Mobra Films)
  • Format: Serie, 6 episoade

În altă ordine de idei, observ că se conturează două-trei direcții în care se duce cinematografia românească în ultimul timp: filme cringe cu adolescenți, filme despre spioni din timpul comunismului (Spy/Master, Comrade Detective) și filme despre hackeri și/sau interlopi (Umbre, Hackerville și mai nou Subteran).

Ceea ce nu este un lucru rău. Le prefer pe oricare dintre cele trei în detrimentul dramelor care se concentrează pe o întâmplare super tristă din comunism, care pare șocantă pentru străini, dar pe care noi nu vrem să ne-o mai amintim. De asemenea, am observat că în ultimul timp filmele românești nu prea mai stau așa de prost la capitolul imagine și sunet. Se văd banii și know-how-ul care vine de la platformele de streaming.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Netflix va produce un serial românesc. Nu o să ghiciți despre ce este…

Spune-ți și tu părerea: