Probleme cu Vodafone și Digi pe Dual Sim?

By | June 4, 2015

La început a fost un Utok Dual Sim. A mers bine ceva timp, după care de la un moment dat interlocutorul auzea o voce robotică întreruptă în loc de ce ar fi trebuit să audă. Dus înapoi la Depanero, spus că nu au ce să-i facă, dat banii înapoi.

Apoi, recent, prin martie-aprilie, a fost un Karbonn S6 Titanium. Telefon foarte bun ca specificații dar nesimțit ca interfață și baterie, vă povestesc mai târziu. Aici interlocutorul auzea cât de cât bine, însă nu chiar perfect. Dus înapoi pe motiv de baterie, banii înapoi.

Ultimul a fost un Galaxy Grand Neo, un telefon după care tatăl meu plânge și acum, că despre el era vorba aici. Foarte bun ca ecran, cameră însă … de data asta el nu auzea interlocutorul. Dus în service la Samsung Plaza de două ori (v-am spus că ținea la el), schimbat de toate prin el, tot nu se auzea nimic, returnat.

Şi apoi m-a lovit. Bă, dacă nu este de la telefon? Până la urmă este vorba despre Vodafone și Digi, două companii care au un acord de roaming. Şi uitându-mă înapoi pare-mi-se că Utok-ul a început să tușească de când cu mutarea asta. Dacă nu sunt frecvențele alese bine și apar interferențe? Dacă nu s-au ales benzi de gardă destul de mari sau mai știu eu ce vrăjitorii de-ale tehnicilor de acces multiplu?

Am răscolit internetul și tot n-am reușit să găsesc un grafic cu spectrul de frecvențe pentru anul 2015. Doar de pe vremea Cosmote-ului, bravo ANCOM. Așa că vă întreb pe voi. Aveți probleme de emisie/recepție cu telefoanele Dual Sim în configurația Vodafone/Digi? N-aș vrea să iau un al treilea telefon inutilizabil.

P.S: Apelurile care se auzeau distorsionat erau mereu efectuate de pe SIM-ul cu Vodafone, pe Digi n-am testat.

Share pe Facebook

5 comentarii la “Probleme cu Vodafone și Digi pe Dual Sim?

 1. Gooby

  Eu am Digi si Orange. Pe Digi mi s-a mai întâmplat sa se audă alta convorbire pe fundal. Eu zic ca problema nu e de la telefon.

  Reply
  1. Marius

   Problemele pe care le ai tu cu voda/digi le am eu cu telekom/ digi. Asa ca e posibil ca digi sa aiba ceva probleme.

 2. Andreas

  Eu am probleme pe HTC ONe cu doua simuri. Vodafone si Orange. Pe Vodafone am avut de cateva ori acele distorsiuni.

  O alta problema, in momentul in care vorbesc pe Vodafone si ma suna altcineva de pe Orange, daca raspund nu il aud pe cel care suna de pe Orange si nu-si revine telefonul pana la restart, asadar astept sa termine de sunat, apoi il sun inapoi pt a evita restartul.

  Reply
 3. doru

  Am exact un grand neo cu digi/orange in el si singura problema la convorbiri e cand pierd semnal digi si se chinuie sa treaca pe roaming.. in rest no problem, dar nu stau in Buc.

  Reply
 4. claudiu

  am un dual sim acer liquid z4 …am avut in el 2 sim uri de vodafone….mergea perfect…am portat unul din numere pe digi…si pac..knd vb din digi se intrerupe convorbirea dupa un minut,doua…nu se conectreaza la apel cateodata…am fost la digi si mi au schimbat sim ul dar la fel face….telefonul este nou…si pe vodafone nu facea nicio problema…cine a patit si ce ati facut..?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *