Am văzut noile produsele de gaming OMEN by HP (și mi-au plăcut)

By | November 8, 2017

Anul trecut, HP a scos pe piață propria gamă de produse de gaming, denumită OMEN. Nu a durat mult, și acestea au ajuns și în România. Le-am văzut și eu la Game ON! și am fost impresionat de câteva dintre ele, dar mai ales de disponibilitatea HP de a le aduce la noi în țară.

Nu o să insist pe specificații, pentru că sunt convins că gamerii hardcore le visează oricum. Nici de prețuri nu știu mare lucru, pentru că în comerț sunt încă variantele vechi. Dar le pândesc și le actualizez când le găsesc.

Desktop-ul Compact Omen X by HP mi se pare cea mai tare chestie. Este practic un PC pe care îl montezi pe un rucsac, îi tragi câteva fire și îl conectezi la o cască VR. Așa că poți să fugi liniștit de zombie prin casă, până te lovești de pereți.

Ideea mi se pare bună pentru că m-am jucat și eu pe VIVE și cablurile chiar alterează un pic din experiența. E suprinzător de ușor, dar dacă vrei neapărat să cari greutăți, îi poți monta două baterii. După ce te plictisești să umbli cu el în spate, poți să-l pui în docking și să-l conectezi foarte ușor la periferice.

Desktop-urile Omen by HP au un atu din punct de vedere al designului carcasei. M-am jucat cu unul la Game ON! și am văzut că are tot felul de clapete prin care stă ascuns câte ceva. De exemplu cea frontală este pentru accesul rapid la SSD-uri, care au și un mâner de tipul “remove before flight”.

Bine, la cel din poză au sacrificat un pic unitatea optică de dragul design-ului, care se deschide cumva vertical. Dar hey, cui îi mai trebui DVD în anul 2017?

Omen Accelerator este un concept tare interesant. Datorită faptului că este un cub pus pe una dintre muchii, ventilația se face foarte bine. Și pentru că se adresează entuziaștilor, are tot felul de jucărele integrate: de exemplu o trusă de scule în una dintre grile.

Laptopurile Omen HP 15 și Omen HP 17 sunt revizuirile modelelor de anul trecut. Și ele au panouri în partea din spate pentru un upgrade rapid, deși sunt deja VR Ready. Difuzoarele poartă marca Bang & Olufsen și am înțeles că se vor livra cu căști certificate DTS Headphone:X 360 grade.

Monitoarele Omen by HP 25 și Omen by HP 27 folosesc tehnologiile AMD FreeSync, respectiv NVIDIA G-Sync. Primul este optimizat pentru o rezoluție 1080p și are o rată de refresh de 144 Hz, pe când cel din urmă are rezoluție QHD și un refresh rate de 165 Hz. Ambele cu wire management și cu două porturi USB 3.0.

Au și o gamă de periferice, reprezentată prin Omen Keyboard 1100, mouse-ul OMEN 600, și căști OMEN 800. Din ce am înțeles, pentru mouși au renunțat la colaborarea cu SteelSeries de anul trecut, deci acum sunt produși 100% in house. La tastatură nu mi-a plăcut acea ramă glossy.

În concluzie, gamerii au de ce să se bucure și pe ce să cheltuie banii. Mai în glumă mai în serios, toți producătorii de laptopuri au acum și propria divizie de gaming. Iar HP par serioși cu OMEN, au făcut chiar și un parteneriat împreună cu Intel și Blizzard pentru Overwatch League. În schimb vai și amar de buzunarele părinților 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: