În vizită la Miele Point pe Calea Dorobanți 20-28

By | November 9, 2017

Am vizitat magazinul Miele Point de pe Calea Dorobanți 20-28, ocazie cu care am aflat foarte multe despre produsele Miele (apropo, se citește “Mile”) și despre filozofia lor.

miele point calea dorobanți

Miele Point Dorobanți este al doilea magazin din București, în care s-au investit 100.000 de euro la deschidere, și care în primul an a făcut deja vânzări de 400.000 euro. Cei de aici ne-au spus că cea mai mare comandă a fost de 60.000 de lei.

Miele are în România trei magazine proprii și cinci magazine exclusive, deschise în regim de franciză, în orașe mari din țară: Sibiu, Târgu Mureș, Deva, Brașov și Cluj-Napoca. Cel mai mare din țară este cel din Piața Presei, unde am înțeles că fac demonstrații și show-uri de live cooking folosind produsele lor. Un detaliu interesant ar fi că Miele are și o filială de producție în România, la Brașov, pe lângă cele opt din Germania și cele din Austria, Cehia și China.

În magazinul din Dorobanți sunt expuse toate categoriile de produse Miele disponibile în România: espressoare, mașini de spălat rufe și uscătoare, sisteme de călcat, mașini de spălat vase, frigidere, electrocasnice încorporabile, accesorii, consumabile și chiar și propria cafea pentru espressoarele Miele. Am aflat cu bucurie că la anul va fi adus în țară și cuptorul Dialog, care m-a impresionat la IFA.

miele dorobanți

Produsele sunt premium dar au și prețuri pe măsură. O parte din justificarea pentru aceste prețuri o reprezintă promisiunea că produsele Miele sunt făcute să reziste cel puțin 20 de ani. Firma nemțească face teste accelerate înainte de lansarea unui produs pe piață, iar targetul este de 20 ani, după cum spuneam. Pe lângă acest lucru, investesc în permanență în R&D, iar acel cuptor despre care spuneam este cel mai bun exemplu.

miele bucurești

La aniversarea de un an a magazinului a fost și Adi Hădean, așa că l-am întrebat ce “utilaje” folosește în bucătărie. Mi-a spus că folosește două plite pe gaz, un cuptor electric, frigiderul de la Miele pe care poți desena, un frigider de vinuri, și, de ce nu, două hote cu motoare externe.

În rest, omul este de-al meu. Nu consideră că-i bine să elimini grăsimea din alimentație și e de părere că dacă mâncarea este gustoasă, este și sănătoasă 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “În vizită la Miele Point pe Calea Dorobanți 20-28

 1. gabriel

  Când am auzit de Miele prima dată, și am înțeles că sunt mult mai rezistente dar cu un preț pe măsura, am zis că este corect: Plătesc mai mult, dar mă pot folosi de acel produs mult mai mult timp. De aceea nu înțeleg de ce garanția pentru aceste produse este de doar 2 ani(Pe site-ul lor nu am mai regăsit informația cu garanția, dar pe emag prouse Miele au garanția 24 de luni). Aceeași perioadă de garanție o au și produse simiare Samsung, LG etc.

  Dacă ei susțin că “produsele Miele sunt făcute să reziste cel puțin 20 de ani”, și costă pe măsura declarației, nu înțeleg de ce nu se regăsește declarația în perioada de garanție.

  Reply
 2. Andrei

  Si-ar permite lejer sa ofere o garantie de 4 ani, 5 ani sau chiar 7 ani pentru ca rata de defectiuni e probabil mica dar prefera sa dea doar 2 ani cat e stabilit obligatoriu prin lege , ceea ce la cat banet dai pe ele nu e chiar o gandire de marketing deosebita.

  Reply

Spune-ți și tu părerea: