Programul RABLA 2021 intensifies

By | May 20, 2021

S-a dat drumul la comenzi pentru Dacia Spring și pentru voucherul rabla am nevoie printre altele de un certificat de atestare fiscală. Cei de la Dacia nu vor lansa comanda decât după ce le pun eu la dispoziție documentele.

Treaba trebuie rezolvată rapid (adică azi) pentru că din ce am înțeles de la dealer nu mai sunt decât vreo 3.300 de vouchere pentru Rabla Plus (cele de 45.000 lei pentru mașini electrice), iar lead-uri pentru Dacia Spring aveau vreo 7.000.

Mbun… hai să iau certificatul de atestare fiscală. Mă loghez pe site-ul ANAF prin SPV pe undeva, găsesc posibilitatea de a genera de acolo așa ceva, cu mențiunea “pentru programul de reînnoire a parcului auto”. Senzațional. Îl generez instant, îl trimit dealer-ului pe mail. Nu este bun.

De ce? Nu contează că am luat acel document de la ANAF, care teoretic este autoritatea supremă în materie de taxat contribuabili. Nope. Trebuie de la direcția locală de taxe și impozite. Adică sectorul 6 în cazul meu.

Teoretic la Sectorul 6 se poate obține online printr-o platformă 3rd party dubioasă, la adresa taxelocale6/declarații online. Fac cont acolo, fac cerere de certificat fiscal și nimic. Nu îmi spune cât durează, nimic. Arată doar o clepsidră, care înseamnă că cererea este în procesare. De ce? Nu știu, pentru că ar fi trebuit să fie instant.

Soluția? O să mă urc în mașină și o să mă duc offline la unul dintre centrele de Taxe Locale din Sector 6.

Digitizare 2021. Such online. Much wow.

UPDATE: La aproximativ 30-40 de minute după postare, m-a sunat cineva din partea direcției de taxe locale prin apel video, pentru a confirma că eu sunt titularul contului. Am prezentat buletinul iar apoi mi-a fost eliberat documentul. Totul foarte ok, doamna foarte amabilă și binevoitoare. Sunt plăcut surprins și fericit că nu mai trebuie să fac un drum 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: