Cum se comportă Samsung S23 Ultra noaptea? Iată 10 fotografii făcute pe întuneric cu camera acestuia

By | April 30, 2023

În sfârșit sunt pe deplin mulțumit de performanța camerelor foto ale unui telefon pe timp de noapte!

Am mai spus-o. Și vechiul meu telefon, Note20, făcea poze decente. Dar mi se părea că post-procesarea dura cam mult. Și S22 Ultra făcea fotografii impecabile dpdv calitativ pe timp de noapte. Singurul lucru pe care i-l puteam reproșa era că uneori te ținea 1-2 secunde pentru a face expunerea, în condițiile în care erau senzori care făceau expunerea instant (ce-i drept, cu niște compromisuri în calitatea imaginii).

Mi se pare că la S23 Ultra expunerea se face mult mai rapid și apoi telefonul post-procesează înainte să apuci să deschizi poza în galerie. În scenariile mele de utilizare, comparativ cu Note20, în modul Photos, cred că au scăzut cu 80% situațiile în care telefonul mă pune să aștept 1 secundă să expună. Iar 2 secunde cred că am așteptat de 1-2 ori, mai mult pentru că am vrut eu dinadins să pun camera la test.

De asemenea, un alt avantaj este că nu prea mai contează cu ce cameră fotografiezi pe timp de noapte. Pozele ies bine cu oricare dintre camere. Da, la cele cu zoom trebuie să aștepți mai mult după expunere și e ideal să te rezemi de ceva. Dar dacă ești dispus să accepți asta, pozele ies excelente. Lucru pe care nu știu dacă îl pot spune despre fotografiile făcute cu camera de zoom a altor telefoane.

Fotografii pe lumină slabă cu S23 Ultra

Mai întâi niște fotografii de la o petrecere din Floreasca. Ceea ce vedeți în partea de sus la prima fotografie sunt reflexiile încăperii în care mă aflam.

Camera ultra-wide:

Camera ultra wide bună pe timp de noapte mi se pare un mare câștig, pentru că uneori te plimbi pe străduțe înguste și vrei să faci o fotografie unei clădiri care nu ar încăpea altfel în cadru.

Camera principală (1x):

Observați că la niciuna dintre fotografiile de mai sus nu se văd dâre de lumină în zona mașinilor. Expunerea a fost instantă.

Zoom 3X:

Și doar de dragul exemplificării tehnologiei, zoom 10X pe timp de noapte, cu telefonul ținut în mână:

Iată și o fotografie din cameră. Observați că oamenii erau în mișcare, luminile erau în mișcare (deci telefonul tot trebuia să calculeze și recalculeze expunerea) și totuși oamenii nu au ieșit mișcați în fotografie:

Iată și fotografii dintr-un bar, fără Night Mode activat:

Zoom 3X:

Un cocktail care a venit într-un pahar mai special:

Iar imaginea următoare mi se pare excepțională din mai multe puncte de vedere. Să vă explic. Am fotografiat același pahar de mai sus. Dar fotografia a fost făcută cu Night Mode activat, într-un separeu în care era semi-întuneric:

night mode samsung s23 ultra

Ce mi se pare cu adevărat remarcabil însă la această fotografie este că pe pahar se poate vedea reflexia mea și a celorlalți oameni din separeu. Deci noi d-abia ne vedeam bine în acel separeu, dar S23 a surprins reflexiile noastre într-un pahar.

Iată încă o fotografie care-mi place. Parcul Kiseleff, după lăsarea serii. Fotografie făcută cu camera wide și cu Night Mode activat. Ce-i așa special la ea? Condițiile de iluminare erau foarte dificile. Lumina becurilor este punctiformă și “orbește” senzorul într-o zonă. Când faci fotografia, sistemul de camere foto trebuie să facă un compromis. Fie sub-expune astfel încât să nu fie o pată mare de lumină în jurul becului, dar riscă să scoată restul fotografiei întunecat. Fie supra-expune și atunci vei avea o fotografie mai luminoasă și detalii în restul fotografiei, dar o pată mai mare de lumină în jurul becului. Și pe deasupra era vânt, apa din lac se mișca în valuri iar odată cu valurile se mișca și reflexia becurilor în apă, deci telefonul trebuia să calculeze constant durata de expunere. Deci o scenă destul de complexă, dar cu toate acestea, a ieșit o fotografie foarte bună. Se vede ok inclusiv clădirea din fundal.

foto noapte s23 ultraÎn concluzie, da frate! Sistemul de camere de pe S23 Ultra este ce trebuie. Acum simt nu doar că am o cameră bună pe timp de noapte, ci trei sau chiar patru camere diferite foarte bune.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum se comportă Samsung S23 Ultra noaptea? Iată 10 fotografii făcute pe întuneric cu camera acestuia

  1. Marius Mandache Marius

    Salutare! Îl dețin și abia aștept să am ocazii să pun la treaba camerele foto de pe el.

    Reply
    1. Revo Post author

      Să îl folosești sănătos și să te bucuri de el!

  2. Dima

    Păcat că nu ți-a ajuns în mână un Huawei P40 Pro, telefonul ăia e bestial la poze de noapte.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: