Seva – Un restaurant fusion foarte bun

By | January 26, 2017

Săptămâna trecută am fost la Seva, cea mai nouă locație cu ștaif din cartier. Ziua funcționează ca restaurant fusion, iar noaptea, locația de lângă se transformă în Seva Lounge. Deocamdată am testat doar partea cu mâncarea și pot să vă spun că este genul de restaurant în care îți trebuie facultate doar ca să citești meniul. Eventual, dacă ești ca mine, dai și 2-3 search-uri pe Google, ca să știi ce să comanzi.

Se ajunge ușor, este pe Barbu Văcărescu 301-311, la parterul unei clădiri de birouri (Lakeview Building), în vecinătatea Skytower și a sediului Raiffeisen. Când am ajuns, eram singurii din restaurant. Am și căutat-o cu lumânarea, având în vedere că am fost într-o seară de luni. Dar am apreciat foarte mult că ospătarii au fost destul de discreți încât să nu ne dea impresia că se uită în farfuriile noastre.

Seva Lounge

Am început seara cu două cocktail-uri. Hugo a fost făcut ca la carte, iar pe lângă el, am descoperit un nou cocktail care îmi place: Bramble. Un amestec de gin, zahăr brun, Chambord și busuioc. Busuiocul nu știu unde a fost, nu s-a simțit, așa că puteți încerca cocktail-ul cu încredere.

Hugo si Bramble - Seva Restaurant

Ca să meargă cu cocktail-urile, am luat un thai sweet chili chicken (34 lei) care a punctat foarte bine și la gust și la prezentare. Bucățelele de pui mărunțite și amestecate cu sweet chili sauce au venit într-un bol care era de fapt un mare crevete expandat. Crevetele crocant a fost foarte bun în combinație cu sosul.

Chilli Chiken - Seva

La felul doi am încercat coastele, asian smoked pork ribs with belgian fries (60 lei), care pe lângă cartofi wedges, vin și cu o salată de rădăcinoase. Coastele au fost așa cum trebuie, foarte fragede, încât să le poți despinde ușor cu furculița, iar sosul în care sunt marinate este dulceag.

coaste restaurant Seva

Alice a încercat l’entrecote cafe de Paris (97 lei) și a fost încântată. Bucățica de vită are deasupra două cubulețe de unt, usturoi, pătrunjel și anșoa, care se topesc pe măsură ce mănânci. Am gustat și eu. Vita a fost fragedă, iar smoothie-ul de deasupra îi oferă un gust unic. Porția vine alături cartofi prăjiți și de … o salată.

În timp ce savuram preparatele, ne-a vizitat bucătarul, care ne-a întrebat dacă totul este în regulă și dacă ne place mâncarea, ca în orice restaurant ce se respectă. Ulterior, ospăratrul s-a întors cu două deserturi din partea casei. Alice a avut riz au lait, adică un orez cu lapte cu fructe de pădure și Oreo deasupra.

Arată bine, dar rămân la părerea că nu s-a comparat cu ce am avut eu, care cred că a fost un crazy panna cotta. Am mai mâncat panna cotta până acum, și nu m-a dat pe spate. Dar această porție, cu sirop de fructul pasiunii deasupra, a fost senzațională.

Am mai avut în altă zi ocazia să încercăm canard du lac brome (o pulpă de rață, ravioli cu brânză de rață, toate cu dulceață de ceapă deasupra), și un sushi burger.

Da, am zis sushi burger. Şi a fost fenomenal. Bucățele de somon, amestecate cu avocado, puse la mijloc între două “felii” de orez prăjit. Servit cu wasabi, ghimbir marinat și sos de soia. Fenomenal.

În concluzie, Seva și Seva Lounge se ridică pe măsura așteptărilor. Servirea a fost foarte bună și mâncarea și mai bună. Este genul de loc unde am curaj să încerc orice preparat din meniu. Dacă nu mi-ar plăcea, aș ști că ar fi din cauza gusturilor mele, nu din cauză că nu ar fi preparat corect.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Seva – Un restaurant fusion foarte bun

  1. SEVA

    Salut, Marius!

    Am fost surprinși și noi de știrile care au apărut, SEVA funcționează fără probleme. Am avut un control de la autorități zilele trecute, însă noi nu am fost închiși, fiind ok rezultatele acestei verificări.

    Te așteptăm cu drag 🙂

    Reply
  2. doru

    Ar fi fost ok sa comunici si preturile, da imi dau seama ca este peste medie dar macar stim la ce sa ne asteptam in cazul in care ii trecem pragul. Iar daca ti-e frica de cei care se vor arunca in aer cu comentarii de ura, mai bine ii ignori, sunt destui care citesc si nu comenteaza dar apreciaza

    Reply
    1. doru

      scuze am citit intr-o dunga se pare ca… mea culpa.. le-am vazut acum

    2. Revo Post author

      Stai liniștit, nu-i problemă. Prețurile care mi le-am adus aminte le-am scris, nu le-am trecut pe cele pe care nu mi le mai amintesc. Dar încă un lucru care îmi place la Seva este că au mare parte a meniului pe site, cu tot cu prețuri.

Spune-ți și tu părerea: