Vivo (brandul de smartphone-uri) s-a lansat oficial pe piața din România

By | February 16, 2021

Nu este vorba nici despre mall-ul Vivo din Constanța, nici despre restaurantul cu burgeri de pe Calea Floreasca. vivo este al cincilea producător de smartphone-uri din lume. În octombrie anul trecut și-au făcut debutul pe piața din Europa iar de astăzi sunt oficial și în România. La origine, ați ghicit, sunt din China.

Brandul vivo nu este de ieri de azi. În mod oficial, compania a fost fondată în 1995, iar divizia de smartphone-uri a debutat în 2011. În momentul de față vând aproximativ 110 milioane de dispozitive la nivel mondial.

vivo smartphone romania

Printre inovațiile pe care le-au adus pe piață se numără primul smartphone cu chip audio hi-fi integrat (vivo X1 în 2012), cel mai subțire smartphone din 2014 (vivo X5Max), iar în 2018 ei au fost cei care au lansat primul smartphone cu senzor de amprente în display. Recent au lansat un alt model destul de interesant, vivo X51 5G, care are o cameră foto cu “gimbal” integrat.

Acum colaborează cu ZEISS pentru camerele foto și tocmai au semnat un parteneriat cu UEFA pentru EURO 2024. Cu alte cuvinte, sunt în plină expansiune. Comunicatul oficial menționează și parteneriatul dintre ei și Google și Qualcomm (wink wink).

Primele modele vivo disponibile în România

vivo Y70 este un mid-range cu Snapdragon 665, 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, display AMOLED, cititor de amprentă în display, fast charging la 33W, senzor de 48 MP pentru cameră, care va avea un preț recomandat în jurul a 1.200 lei.

vivo y70

vivo Y20 și Y11s – care-s niște midrange-uri mai accesibile, cu Snapdragon 460, baterie de 5.000 mAh și senzor de amprentă pe buton, vor costa 1.000 respectiv 600 de lei.

Toate modele vor fi disponibile prin eMAG, cred că vor fi expuse inclusiv în showroom-uri, pentru că în comunicat se menționează de “16 magazine eMAG din marile orașe”.

Deocamdată mie îmi pare rău că nu au adus și modelul cu gimbal în România, mi-ar fi plăcut să îl testez.

În rest, le urez succes și cât mai puțină fricțiune cu Guvernul SUA 🙂 Nu pot să nu observ încă o dată ce aglomerație de branduri de smartphone-uri chinezești se face în România, așa cum am prevestit. Dacă acum 2-3 ani nu aveam decât Huawei, acum avem toată suita: Xiaomi, vivo, Oppo, OnePlus și realme. Am ratat ceva?

Apropo, nu am greșit, ci am scris intenționat vivo cu “v” mic. Se pare că așa se scrie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: