A apărut Spotify Wrapped 2023 și aparent sunt un alchimist care ascultă Rammstein

By | November 30, 2023

Îmi place foarte mult modul în care Spotify alcătuiește anual topul personal al celor mai ascultați artiști și al celor mai ascultate melodii. Am vrut să scriu în fiecare an despre el, însă n-am apucat niciodată.

Anul acesta Spotify a mai adăugat câteva elemente distractive.

În primul rând, pe baza audițiilor, încearcă să îți atribuie un alt oraș în care oamenii ascultă muzică similară. Eu am fost repartizat în Timișoara, pe baza câtorva audiții de Grasu XXL și Spike. Cred că mi se trage de la o petrecere a burlacilor la care am conectat telefonul meu la o boxă Bluetooth și am pus muzică pentru ceilalți. Că altfel, chiar nu îmi aduc aminte să fi ascultat eu atât de mult Grasu XXL, Spike și Guess Who. Sunt un pic dezamăgit de acest matching.

A nimerit însă genurile corect. Dacă m-ai întreba, așa aș spune și eu că ascult. În principiu Rock, apoi Hip Hop / Rap și de restu’ “muzică ușoară” și electronică.

Am ascultat 1.600 de piese și am ascultat 1.241 artiști în 2023, iar dintre toate piesele, cea mai ascultată a fost Chris Stapleton – Tennessee Whiskey (61 de audiții). Dacă nu o știți, vă recomand o audiție. Este în stilul Leonard Cohen, Chris Rea sau Johnny Cash. Este o piesă numai bună de ascultat la un pahar de whiskey. În realitate eu o ascultam în timp ce adormeam copilul și uneori în mașină.

Altfel, este previzibil artistul numărul 1. Ce să fac, dacă au scos album bun și nu vor să vină în România în concert?

Pe locul doi în topul artiștilor sunt Chase & Status, care au venit în noiembrie la Arenele Romane, așa că am fost și eu la concert, iar în octombrie m-am pregătit intens.

Anyway, iată topul complet cu artiști și piese:

Mi-ar fi plăcut să văd un top 10, pentru că din cei 5 artiști, Katie Melua și Sting ascultăm foarte des când culcăm copilul, iar la Top Songs este fix playlist-ul nostru de culcat copil. Cred că altfel în top ar fi fost piese precum:

  1. Rammstein – Deutschland
  2. Rammstein – Adieu
  3. Rammstein – Armee der Tristen
  4. Royksopp – Here She Comes Again
  5. Chase & Status – Baddadan

Simt că anul acesta am avut o fixație pentru fiecare dintre piesele de mai sus și că le-am ascultat pe heavy rotation perioade bune de timp.

Anyway, bazându-se probabil pe varietate și pe faptul că îmi fac multe playlist-uri, Spotify spune că aș fi un fel de alchimist muzical.

Dacă folosiți Spotify, puteți accesa secțiunea Wrapped de pe bannerul mare de pe pagina de Home sau din tab-ul din dreapta sus.

Iată și topurile Spotify:

  1. Top 100 cele mai ascultate piese din România în 2023 – E jale mare. Și la propriu și la figurat. Prima melodie ascultabilă este pe locul 15 și următoarea pe 55.
  2. Top 50 cele mai ascultate piese la nivel internațional în 2023
  3. Top 50 de artiști internaționali din 2023

Voi cum stați cu muzica? Aveți vreo obsesie pe 2023?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: