Voi știați că IKEA vinde și produse resigilate?

By | October 17, 2022

Eu habar n-aveam și am aflat recent. Mi-a spus Alice acum 2-3 săptămâni și ieri am și văzut secțiunea de produse resigilate în interiorul magazinului din Băneasa. Este în zona caselor de marcat, undeva în partea dreaptă cum te uiți la casele de marcat.

Este un fel de depozit cu tot felul de produse. Ei îi spun “Hub Circular”.

ikea resigilate

Am intrat și eu de curiozitate și am văzut o mulțime de produse: de la canapele și fotolii la pahare, blaturi, mașini de spălat șamd.

ikea baneasaikea hub circular

La fiecare produs în parte este specificată care este “problema”, deși majoritatea sunt doar cu “ambalaj original desfăcut”. Sunt însă și seturi de pahare cu pahare lipsă, ceea ce pare o idee bună dacă ai spart 1-2 pahare și nu vrei să mai cumperi chiar un set întreg. Am văzut și articole ieșite din gamă, pe care IKEA le vinde la preț redus doar pentru că sunt “ieșite din gamă”, nu pentru că ar avea o problemă cu adevărat.

Au secțiunea de “hub circular” și la ei pe site. Selectezi magazinul, vezi ce produse au în stoc în magazinul respectiv și le poți rezerva pentru a le ridica din magazin. La unele produse sunt și poze cu defectele. Vă avertizez însă că este foarte prost făcută această secțiune a site-ului. După ce te uiți la un produs se resetează totul și apoi trebuie să intri din nou și să selectezi magazinul pentru a vedea produsele din nou.

Dar uitându-mă online la magazinul din Băneasa, am găsit niște reduceri foarte bune.

De exemplu mai jos puteți vedea o lustră care-i 70 de lei în loc de 100 de lei, doar pentru că cineva a deschis ambalajul. Sau acele pahare care costă 20 de lei în loc de 35 de lei pentru că lipsește unul dintre ele 🙂

 

Unele chestii sunt pur și simplu afaceri super tari, ca mai jos. Cuptor electric încorporabil, care costă 1600 lei în loc de 2.000 de lei, pentru că este ușor zgâriat în spate. Cui îi pasă că un cuptor electric este zgâriat într-o zonă în care oricum nu vezi? Sau acel suport de unitate centrală, care-i 35 de lei în loc de 50 de lei, nu se știe exact de ce.

Iar chestia asta mi s-a părut absolut senzațională. Covor la 100 lei în loc de 170 lei pentru că nu mai are ambalaj. Wtf? Covoarele vin în ambalaje? Cui îi pasă de ambalajul unui covor? Nu calci oricum pe el? La fel și chiuveta aceea fără ambalaj lipsă. De câte ori ați păstrat ambalajul de la chiuvetă? 🙂 Eu aș plăti extra doar ca să nu primesc și ambalajul.

Anyway, îmi place această secțiune de la IKEA și voi mai arunca pe aici din când în când câte un ochi. Fie în magazin, fie online, dacă nu mă va enerva prea tare interfața lor.

Bănuiesc că va fi utilă și pentru cei care mai sparg câte un pahar din când în când, care caută un produs care nu mai este în colecție sau care vor să mobileze/utileze un apartament pe care vor să-l închirieze.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Voi știați că IKEA vinde și produse resigilate?

  1. hoinaru

    Zona astadin magazin se numea înainte “Așa cum sunt” și conținea mobilă expusă în magazin. Știu oameni care mai prindeau mobilă pentru birou de acolo. Probabil că odată cu dezvoltarea comenzilor pe internet au fost nevoiți să primească mai multe retururi, deci mai multe produse.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: