Dodge Charger va deveni electric iar modelul cu motor termic nu se va mai produce

By | October 18, 2022

Da frate, nici mie nu-mi vine să cred. Am văzut video de mai jos luna trecută dar am crezut că este o glumă.

Așa, scurt? Omorâm HEMI V8-ul de 5.7 litri și trecem direct la electric? Nu tu HEMI V8 Plug in Hybrid cu un motoraș electric de 200 de CP? Nici măcar un HEMI V8 MHEV?!

Behold:

Mai întâi Mustangul și acum asta?! Unde o să ajungem?! Deci Charger-ul, simbolul muscle car-ului american, băiatul rău și pus pe scandal, Hellcat-ul se transformă în pisicuță electrică?!

Numai că nu. Așa cum zice și în video, care mi se pare unul dintre cele mai bune teaser-uri pe care le-am văzut în ultimul deceniu, mașina va fi în continuare … irațională.

Nebunii de la Dodge i-au pus mașinii electrice o evacuare care va genera 126 dB. Da. Evacuare. Pe mașină electrică. Adică boxe. Care vor fi la fel de zgomotoase ca versiunea Hellcat a motorului termic.

dodge charger electric

Nu sunt sigur exact dacă asta îmi sună a kitsch sau pur și simplu e … the american way. Ar fi putut să ia și ei un Hans Zimmer sau un JMJ și să îi pună niște sunete de navă spațială. Ar fi putut să-l angajeze pe Michel Bay să-i monteze niște aruncătoare de flăcări și să se declanșeze câte o explozie de fiecare dată când pui contactul. Dar nu. Ei au vrut zgomotul de Hellcat.

Deocamdată e un show car, dar cei de la Dodge au “avertizat” că va fi foarte apropiată de modelul de serie. De altfel mașina există în realitate și merge pe ale ei 4 roți:

Nu știu ce o să iasă dar sunt super curios. Și nu pot să nu remarc tupeul pe care îl au oamenii de la Dodge (Stellantis). Să ia un simbol american și să facă așa ceva…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: