Sunt creștin ortodox, dar m-am declarat agnostic la recensământ

By | May 11, 2022

Ați văzut documentarul Clanul Marelui Alb scos de Recorder anul trecut? Ați văzut cum este finanțată de către Stat Biserica Ortodoxă Română? Cum e condusă ca o societate obscură și unde ajung banii voștri de fapt, nu? Ați văzut cum manipulează preoți și enoriași și cum ajung să influențeze deciziile politice? Ați văzut ce statut de super vedetă are Patriarhul Daniel, nu? V-ați enervat? V-ați indignat? Ei bine, acum aveți ocazia să faceți ceva în privința asta.

Și ce ați putea să faceți ar fi să vă declarați atei sau agnostici la referendum. Asta pentru că BOR primește bani direct proporțional cu numărul de enoriași declarați la referendum. Mai puțini enoriași ==> mai puțini bani.

Eu m-am declarat agnostic. Spre deosebire de atei, care neagă existența lui Dumnezeu sau a oricărei divinități, agnosticii spun că gândirea umană este incapabilă să ofere suficiente argumente raționale pentru a justifica existența sau neexistența lui Dumnezeu. Un fel de “nu știu man, mai vedem…”.

Am stat un pic pe gânduri, dar m-am convins că am făcut bine când am văzut această postare de INS:

sursă

M-am săturat ca BOR să se bage cu forța în orice subiect (de la alegeri până la vaccinuri), să manipuleze și să încerce să tragă foloase în orice circumstanțe. Cumva diametral opus față de ce ar trebui să facă Biserica. Dacă-i ceva ce m-a îndepărtat de religia ortodoxă, paradoxal, e chiar Biserica Ortodoxă Română.

Bineînțeles, faptul că m-am declarat agnostic n-are legătură cu credința mea. Am fost botezat creștin ortodox, părinții mei sunt ortodocși, am urmat obiceiurile ortodoxe, respect sărbătorile ortodoxe și îi respect și pe ceilalți, indiferent de religia lor. Doar că BOR întrece limitele cu “iubirea de arginți” și n-aș vrea să mai văd bani ducându-se în direcția aceea.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Sunt creștin ortodox, dar m-am declarat agnostic la recensământ

  1. dragos

    Cea mai buna decizie. Și eu în semn de protest, fără sa știu declarațiile lui, m-am declarat ateu. Poate agnostic este mai ok, dar nu mi-am mai pus problema asta când am ales asta ca forma de protest

    Reply
  2. CatalinR

    De Grig Bivolaru se mai aude ceva? sau s-a integrat in absolut

    Reply
  3. Dascalu

    Asa si? Daca alora nu ai vrut sa le zici, pe noi de ce ne-ar interesa?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: