Ce am învățat după trei clipuri virale pe TikTok în 2023

By | January 29, 2024

Poate știați, poate nu, eu pun clipuri și pe TikTok și pe Instagram. Ca “strategie”, pe TikTok pun clipuri cu gadget-uri și mașini, iar pe Instagram cu mâncare, uneori cu restaurante sau locuri faine și recunosc că am testat apele și cu mașini sau gadgeturi.

Pe TikTok sunt genul de clipuri pe care le filmez la lansări, dar nu găsesc prilejul să le introduc într-un articol. Așa că decât să consume spațiu pe telefon, mai bine le pun pe una dintre cele două platforme. Nu fac glumițe (ok, am făcut una) și nici provocări sau alte tâmpenii. Am vrut să pun acolo conținut decent, să văd dacă va avea succes.

Top 3 clipuri de-ale mele pe TikTok în 2023

1. Dacia Duster – 835k

@90revo

Dacia Duster 2024. #dacia #daciaduster #NoulDuster #SUV #BuiltTrue #outdoor #outdoorlife #auto #madeinromania #offroad #masina #duster2024 #masini #romania #daciaclub #5pasidebine #bucureti @Dacia

♬ Remember the Name (feat. Styles of Beyond) – Fort Minor

Clipul acesta are aproape 835.000 vizualizări, peste 12.000 like-uri, 400 de comentarii și aproape 3.000 de share-uri.

Inițial, până pe la 400.000, TikTok l-a recomandat doar românilor, care bineînțeles cam strâmbau din nas la mașină, că nu e Range Rover, așa cum suntem obișnuiți cu toții. După 400.000 au început să apară în comentarii și francezi, italieni, nemți, polonezi, spanioli și ulterior greci, ucraineni și, marocani și brazilieni. De dragul experimentului social am tradus câteva comentarii și chiar le-am răspuns unora. Am descoperit că cei mai apropiați ca mofturi de noi sunt polonezii (vor motoare mari, de preferat diesel și neapărat full piele dacă se poate). Am dat de tot felul de comentarii amuzante, inclusiv de la francezi care scriu: “don’t buy it, it’s French!!!”. Cei mai entuziasmați (și ok ca interacțiune) mi s-au părut nemții și italienii.

2. Ce poți face în 2023 cu un încărcător de Samsung – 390k

@90revo

De când așteptam asta! 🙂 #gadgets #luxsiopulenta #aroganta #cevafrumos #5pasidebine #android #androidlife #samsung #samsunggalaxy #androidvsiphone #apple #iphone #iphone15 #iphonetricks

♬ Oh no, oh no, oh no, no no – Hip Hop

Nu m-am putut abține. Aveam în minte gluma asta de când am citit primul zvon. Mulți nu s-au prins de ea nici după ce s-au uitat la video 🙂

3. Lenovo Legion 9i – Primul laptop din lume cu răcire internă pe lichid – 244k

@90revo

Primul laptop din lume cu răcire pe lichid! #gaming #lenovo #legion #liquidcooled #iamlegion #playhard #lenovolegion #romania #windows11 #nvidia #geforce #intel #hardcoregaming #pcgaming #overclocking #5pasidebine @Lenovo Legion

♬ Hip Hop Background(814204) – Pavel

Aici este posibil ca acest clip să fi devenit viral dintr-o greșeală a mea. Am scris din greșeală în primul text: “primul laptop din lume cu răcire pe lichid” când de fapt corect era “primul laptop din lume cu răcire internă pe lichid”. Au sărit mulți să-mi atragă atenția că Asus au fost primii cu un laptop cu răcire pe lichid și așa este. Drept urmare am răspuns la fiecare comentariu explicând asta. Oricum, acest clip mi-a demonstrat că sunt mulți gameri și tech guys pe Tiktok, ceea ce este un lucru bun.

Încă o chestie amuzantă este că la un moment dat cineva mi-a reclamat acest clip la TikTok, susținând că este “Branded content”. Nici nu știam că există această funcție pe Tik Tok. Nu, nu este branded, pur și simplu am fost la acea lansare și am filmat, nu m-a plătit nimeni să fac acel video. Oricum, a fost foarte simpatică verificarea TikTok. M-au întrebat doar: “este cumva branded content?” eu am selectat “nope” și apoi am primit instant un mesaj cu “thanks for letting us know” și au lăsat clipul în continuare.

Mai sunt câteva clipuri din 2023 care au sărit de zeci de mii de vizualizări, dar bănuiesc că pe TikTok se pot face ușor zeci de mii de vizualizări, așa că nu le-am inclus aici.

Instagram?!

Culmea este că nu îmi place TikTok și planul era să fac mai mult content pe Instagram. Doar că editorul acela de reel-uri din Instagram este atât de frustrant și a crash-uit atât de des încât am ajuns să le pun mai întâi pe TikTok și să nu mai ajung să le pun pe Instagram. Din tot ce am postat pe Instagram, iată care-i cel mai vizualizat clip.

1. Am gătit vită Wagyu acasă – 7k view

Mi-a plăcut să fac acest clip. Aș face câte unul pe săptămână.

Sesizați însă diferența? Pe TikTok cel mai vizualizat are 835k, pe Instagram 7k.

În concluzie, ce am învățat după această experiență? Poate că TikTok nu-i cea mai curată platformă, însă cu siguranță oferă mult mai multe oportunități pentru creatorii mici de conținut. Se pricep de minune să ajute utilizatorii din România să descopere conținut local.

Altfel, dacă vreți să vedeți și ce alte lucruri am mai făcut anul trecut, iată și:

Topul celor mai citite articole din 2023

Topul celor mai vizualizate clipuri de pe YouTube în 2023

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Ce am învățat după trei clipuri virale pe TikTok în 2023

  1. Andrei

    Ne poti spune si partea de monetizare cum a fost ? De ex la clipul cu Duster. Multumesc!

    Reply
    1. Revo Post author

      O să te dezamăgesc, dar nu am monetizat nimic. Am cont basic pe TikTok. Nici nu știam că se poate monetiza 🙂

    1. Revo Post author

      Pe Instagram sunt (sau erau) mai multe conturi active în România. Și totuși pare că postezi în gol.

  2. Coco Moll

    Văzusem filmulețul tau cu Duster deja copiat pe alt cont și postat de cineva ca și cum ar fi fost al lui…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: