Voi cum faceți cu călcatul rufelor? Că eu aș încerca să scap cumva de asta…

By | October 25, 2022

Dacă ar fi fost după mine, eu nu mi-aș fi călcat niciodată hainele. De fapt, nici nu știu să calc prea bine. Am încercat odată să calc o cămașă și a fost horror. Mi-a luat juma de oră și tot nasol a ieșit. Sau, mă rog, nu conform standardelor mele de OCD.

Am mare noroc cu Alice, care nu mă lasă să merg pe stradă șifonat, deși eu insist să nu mai calce toate hainele. Eu nu aș putea să am atâta răbdare, mai ales pe timp de vară. Întinde masa de călcat, scoate fierul de călcat și apoi stai în căldură și aburi. Avem un fier de călcat normal, fără stație, fără rezervor din acela de apă dedesubt, din acela care periodic trebuie umplut cu apă. L-am luat ca soluție de avarie acum câțiva ani și (surprinzător) încă nu s-a stricat. Nu știu dacă unul mai scump ar face o treabă mai bună.

Ideea este însă că deși Alice spune că nu o deranjează, eu aș vrea să îi ușurez cumva viața, dar nu prea știu exact cum. Mi se pare ciudat să o pun pe ea să facă un lucru pe care eu îl urăsc profund. Pur și simplu sunt ore din viața pierdute.

Am făcut un pas timid în această direcție și am cumpărat un uscător de rufe. Discutăm și despre asta în articolele următoare. Deocamdată suntem mega încântați de el. Uscătorul are setare de prevenire a șifonării și în funcție de programul setat, îți poate scoate hainele semi-uscate, astfel încât să-ți fie mai ușor să le calci. Cu condiția să le calci atunci când le scoți, nu după două zile.

Am văzut însă că există și invenția denumită fier de călcat vertical. Și văd că pe eMAG, la categoria fiarelor de călcat, cel vertical este cel mai popular, cu vreo 500 de review-uri. Mă gândesc să cumpăr și un astfel de instrument, că nu-i scump și pare super lăudat. Mi se pare absolut remarcabil ca un aparat de 100 de lei să fie așa de apreciat. Sunt curios dacă ne va ușura viața. Sigur, pare că nu-l poți folosi la cămăși, dar poate va fi util pentru celelalte haine.

Așadar, aveți un astfel de instrument? Îl folosiți? Își face treaba?

Dacă nu, asta e, va trebui să aștept să apară robotul de călcat haine. Din moment ce există deja unul pentru aspirat și unul pentru spălat haine, unul pentru călcat rufe pare următorul pas logic.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Voi cum faceți cu călcatul rufelor? Că eu aș încerca să scap cumva de asta…

  1. dada

    Aloha!

    eu am tot asa un fier de calcat vechi de peste 10 ani, clasic, isi face treaba ok.. si mi am luat si un fier de la philips vertical.. ei.. nu ti imagina ca e wow..e ok, calca..il iau mai mult in concedii pt ca e mic si compact.. si mai ales pe chestii finute gen rochii saten etc… lucruri “plapande” ..dar sa calci o camasa cu el iti mananca toti nervii…singurele fiare verticale wow sunt cele pe care le vedem in magazinele de haine…deci nu te astepta la life changing hack..

    Reply
    1. Revo Post author

      Mulțumesc! Eu de aici trag concluzia că ar trebui să port mai puține cămăși și mai multe rochii de saten 😀

  2. Mihsy

    Salut Marius! Și la mine calca soția, la insistențele ei 🙂 Daca ar fi după mine as merge sifonat pe strada. Se pare că există roboti de calcat, dar probabil trebuie sa renunți la un rinichi pentru el 🙂
    https://youtu.be/krquTsCkiE0

    Reply
    1. Revo Post author

      OMG! Cât de tare e chestia asta! Acum tot ce trebuie să facem este să așteptăm să o copieze chinezii și s-o vândă la preț de dumping 😀

  3. Gabi

    Eu urăsc sa calc dar trebuie 🙁 așa ca am încercat toate soluțiile posibil ,am încercat o grămada de mașinării și cam toate au ajuns la ghena direct scoase din priza cu înjurături și draci. Pana am cumpărat o stație de călcat cu nuj ce senzor , stie calculează nu trebuie sa sortezi hainele înainte pe tipuri de material și rezistența lor la temperatura. Caută o stație de călcat care sa fie ușoară și sa aibe debit mare de abur , pe ceas reduce timpul de călcat la jumatate . Faza nasoala la stația de călcat este ca trebuie folosită neaaparat cu masa specială pentru stația de călcat pt ca altfel te trezești cu maaaaaaaare balta la picioare de te intrebi dacă nu cumva ai făcut pipi pe tine. Fierul de călcat vertical , am unu de la ceva cu h, cam 100 de lei e superb dacă ai de călcat ceva rapid , vertical o sa Reușești sa calci o rochița din voal dar funcționează perfect direct pe canapea sau un scaun pentru ca nu are un volum mare de abur cât sa umezeasca canapeaua . Nu îți pune baza in cel vertical are un rezervor foarte mic îți ajunge cât sa netezești o pereche de blugi si un tricou

    Reply
  4. Bogdan

    De fel noi folosim fier de calcat normal, insa ocazional eu mai folosesc un fier de calcat vertical luat din lidl. Nu este wow si parerea mea ca nici nu ar trebui comparat cu cel normal. Mi se pare mai usor de folosit si practic.

    Reply
  5. Ilie

    Am trecut printr-o situație asemănătoare. :))
    Primul pas a fost sa cumpăr un fier de calcat vertical. S-a dovedit ok, dar nu suficient sa îl înlocuiască pe cel clasic.
    Am prins apoi o oferta la Altex la statia de mai jos: 550 lei resigilat:
    https://www.emag.ro/statie-de-calcat-cu-boiler-tefal-proexpress-protect-2600w-7-6-bari-jet-de-abur-550-g-min-abur-variabil-0-140-g-min-talpa-durilium-autoclean-rezervor-1-6l-albastru-gv9221e0/pd/DV9Y22MBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

    Fierul asta i-a schimbat viața soției. Spune că acum calca de 5 ori mai repede și mai ușor decât cu cel clasic.

    Reply
    1. Revo Post author

      Gijăz, ce preț mare pentru un obiect pe care îl disprețuiesc profund :))

  6. Adi

    Încearcă stația de călcat. Vei descoperi că ti-ai pierdut viata pana acum cu fierul de călcat. Atenție, ca la orice produs, sunt bune și proaste. Una, cât de cât, civilizata este de la 1000 de lei în sus. Vei economisi cel puțin jumătate din timpul pierdut pana acum cu călcatul.
    P.S. obligatoriu cu apa distilata.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: