Am mâncat de la Popeyes. Păreri? Renunț la KFC? :)

By | April 15, 2022

Am reușit să înving sistemul!!! Am reușit să comand de la Popeyes și să ridic comanda în aproximativ 2 minute, fără să stau la coadă.

Cum? Pur și simplu luni seară am descoperit că cei de la Popeyes au și site. Și ce să vezi? Pe site aveau și opțiunea de comandă online. Am adăugat adresa mea și site-ul îmi spunea că aș putea să comand și că mâncarea ar fi gata în 20 de minute. Exact cât mi-ar lua mie să ajung de acasă până în Băneasa. Așa că am dat comanda, am plătit și am plecat spre ei. Când am ajuns în parcare am primit și SMS-ul cu “Your order is ready”.

Așa că am intrat, am trecut pe lângă coada de 500 de metri și am vorbit cu o fată care direcționa coada. Discuția a fost amuzantă:

  • Bună ziua, am dat o comandă online și am venit să o ridic.
  • Cum adică? Nu cred că se poate!
  • Ba da, am și plătit…
  • Nu știu, mergeți mai în față și întrebați la colegii mei…

Și am vorbit. Colega ei din față m-a întrebat cum mă cheamă, i-am zis numele meu și mi-a pus în brațe acestă pungă opulentă:

popeyes livrare

Nici măcar n-am așteptat să le împacheteze. Era totul pregătit, cu numele meu pus pe ele. Așa că am luat punga, am tras repede gluga pe ochi și am ieșit trecând pe lângă zecile de oameni care stăteau la coadă (inclusiv curieri Glovo!).

Cred însă că a fost într-adevăr o scăpare a sistemului. Pentru că astăzi pagina de comandă nu mai este disponibilă. Probabil au deschis-o special pentru mine și apoi au închis-o. Anyway, iată ce am comandat:

popeyes comandă online

Am luat acel Share Box pentru că este cel mai variat și conținea câte puțin din fiecare, iar astfel pot să îmi fac o părere despre întregul lor meniu. Să începem cu ce mi-a plăcut.

Sandwich-ul de pui

Este foarte bun față de celelalte pe care le-am mai gustat. Carnea de pui este din belșug şi este fragedă. Nu este plină de ulei, iar crusta puiului este crocantă. Are maioneză, castraveți murați și salată, iar chifla a fost ușor dulce.

sandwich popeyes

Sandwich-ul respectiv mă duce mai mult cu gândul la ceva mai upscale, gen The Fried Chicken Burger de la Vivo (pe care îi recomand), decât la ceva fast food. Cu siguranţă este mai bun decât ultimul sandwich cu pui pe care l-am mâncat de la KFC.

popeyes sandwich pui

Măricel sandwich-ul. M-aş fi săturat doar cu el + cartofi.

Cajun fries

Măricică porţia mare. Am mâncat o porţie şi jumătate în două persoane. Iată-i:

popeyes cartofi prăjiţi

Cajunii (sau cajunezii?!) sunt printre primele colonii care au ajuns în Louisiana, apropo. Sunt la origine porniţi dintr-o colonie franceză, aşa că integrează în bucătăria lor condimente şi tehnici franţuzeşti, spaniole şi africane.

Cartofii sunt buni. Mi s-au părut cu siguranţă mai buni decât cei de la KFC, dar parcă-mi plac mai mult cei de la Taco Bell.

Crispy tenders de la Popeyes

Sunt cele două din partea dreaptă a pozei.

popeyes romania

Au fost … interesante. Cât două crispy mai mari. Am ales varianta clasică, nepicantă. Mi s-au părut bune. Coating-ul a fost mai gros decât la KFC, dar parcă şi carnea mai multă şi mai fragedă. Foarte bune, dar nu aş putea să spun dacă îmi plac mai mult decât cele de la KFC. Va trebui să le încerc şi pe cele picante pentru a delibera.

Ce nu mi-a plăcut?

Aripioarele şi bucăţile de pui. De fapt în mod specific aripioarele. Iată-le într-o poză mai jos, alături de o bucată de pui de formă neregulată şi neidentificată.

popeyes meniu

După cum se vede şi în poză, sunt mult mai “de culoare” decât restul preparatelor. Pe lângă asta, trei dintre ele au fost cu tot cu fulgi.

Iată mai jos una dintre ele:

popeyes aripioare

Pe mine nu mă deranjează în mod special asta. Am îndepărtat acea parte şi am mâncat-o oricum. Doar că în toată cariera mea de fan KFC, nu am întâlnit decât o singură dată o astfel de situaţie la KFC. Şi era vorba despre o singură aripioară. Aici am nimerit trei în aceeaşi comandă, ceea ce mă face să cred că ar trebui un control mai serios al calităţii.

Ca gust au fost ok. Picante, în linie cu picănţeala de la KFC. Nu pot să spun că m-au impresionat cu altceva anume.

Bucăţile de pui ar fi trebuit să fie 2 picante şi 2 nepicante, deci 4 în total. Au venit doar 3. Probabil le-a dat cu virgulă când au pus acea bucată de formă neregulată în cutie. Poate au considerat-o drept 1.6 bucăţi de pui şi atunci au aproximat la 2. Lăsând gluma la o parte, am mâncat un ciocănel. Ok, dar nu “to die for”. Le voi comanda mai rar, la fel ca pe cele de la KFC.

Ce n-am testat?

Din păcate am uitat să comand şi sos. Cred că nu le-am văzut pe meniul online sau nu ştiu de ce. Se laudă cu 11 sosuri, deci mi-ar fi plăcut să îl testez măcar pe cel de usturoi. Pe lângă asta, probabil că voi gusta şi un American Biscuit, deşi nu pot să zic că mă dă pe spate ideea de aluat prăjit în ulei. Probabil va avea gust ca o gogoaşă.

În concluzie

Popeyes e ok. Dacă nu va mai fi coadă, voi mai comanda şi altă dată de la ei. E bun pentru varietate atunci când vrei un pui prăjit şi mă bucur că au apărut şi în România, că nu am apucat să încerc cât timp am fost în State. Cu siguranţă voi mai încerca sandwich-ul de pui de la ei. Dacă nu va fi coadă. Altfel KFC all the way.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Am mâncat de la Popeyes. Păreri? Renunț la KFC? :)

  1. vlad

    De ce le.ar trebui adresa ta daca te duci sa o ridici personal ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, e o interfaţă mai specială :)) Cred că ideea este să bagi adresa şi să-ţi recomande cel mai apropiat restaurant Popeyes. Doar că fiind un singur restaurant Popeyes în Băneasa, cred că doar îţi spune că nu poţi comanda dacă bagi o adresă din Militari :))

  2. Emilian

    Am întrat și eu acum pe site’ul lor. Am instalat și aplicația și mi’am dat seama ca sunt praf amândouă.
    Aplicația da eroare “We ran into a problem” cand trebuie sa selectez cel mai apropiat restaurant.
    Pe site nu găsește nici un restaurant, nu exista preturi trecute la produse, iar când întru în meniul comanda ma redirecteaza pe un subdomeniu unde îmi arata punctele și cam atât.
    Iar de dus aiurea până în Băneasa la ora asta nu mă duc, sa mai stau și pe cozi 🙂

    Asa că am șters aplicația, am închis site’ul și am dat o comanda la KFC.

    Reply
    1. Costin

      Azi am mâncat și eu de la ei. Coada a fost destul de mare dar a mers repede. Preparatele lor nu sunt pe gustul meu. Sa mănânci pui prăjit în ulei de vita/oaie sau din ce o fi nu prea m-a dat pe spate. Când le-am luat erau calde și au fost ok dar după 10 min după ce am găsit loc la masa au fost oribile. Nu am putut sa mănânc decât 2 aripi și un pic din puiul ala “neregulat”. În concluzie dacă va place seul de oaie puteți sa încercați puiul de la Popeyes. Apropo am încercat eu sosul dar nu este wow plus ca îți dă foarte puțin iar recipientul este cât un dop de cola deci nu prea ai cum sa înmoi ciolanul în el. Cred ca cei de la KFC sunt încă no.1

  3. Ada

    Vezi ca American Biscuit e forta <3 sincer e sarat, nicidecum dulce, si se topeste in gura.

    Legat de KFC, cu siguranta popeye's ii cam intrec pe cei de la KFC, mai ales la sansvisuri. Sandvisurile sunt asa suculente si calumea, pe cand la KFC nu au niciun gust wow.

    Reply
  4. Emil Calinescu

    Nu stiu de ce la tine crispy-urile sunt asa aurii, deschise la culoare. La mine au fost inchise la culoare, pareau arse. E drept, eu le-am luat picante. O fi din cauza asta?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: