Am mâncat de la Surf’n’Fries, locul cu “cei mai buni cartofi prăjiți din București”

By | July 16, 2014

Pe la Piața Unirii, pe lângă Hanul lui Manuc, chiar lângă una dintre ieșirile de la metrou, a răsărit un restaurant care vinde cartofi prăjiți la cornet. Surf’n’Fries – probabil singurul local din România care are 2 apostrofuri în nume – este o franciză preluată din Croația. Pe prelata lor scrie “Best fries in town”, așa că mulți spun că aici sunt cei mai buni cartofi prăjiți din București.surfnfries-7Dacă nu vrei să mănânci cartofii pe drum, poți rămâne la terasă sau în interior, unde vei găsi mese cu o gaură în ele, pentru a introduce “cornetele” cu mâncare.

surfnfries-1

Am încercat și noi sâmbătă două porții mari de cartofi prăjiți împreună cu două porții de nuggets, 4 sosuri și două sucuri. Ar fi costat în total 34 de lei, dar am avut un voucher și am plătit doar 17.

Cartofii au fost foarte buni. Sunt scobiți în interior, au o crustă crocantă pe deasupra și în interior sunt moi. Înainte să-i scoată, cel care-i făcea a presărat din belșug niște condimente care semănau la gust cu delikat-ul. Forma cartofilor este așa pentru a putea să-i înmoi mai bine în sos. Sunt în genul celor care au apărut recent la KFC (Dipping fries). Ar merita o comparație.

Au în total 15 sortimente de sosuri, noi am ales: Dracula (cu mult usturoi), Pringl, BBQ și Texas. BBQ are gustul clasic dulce-amărui (care pe mine nu mă impresionează cine-știe-ce), Texas nu a fost deloc iute deși așa ar fi trebuit iar Pringl a avut gust de mărar cu iaurt. Tot usturoiul a salvat onoarea.

surfnfries-2

Cele 5 bucăți de nuggets nu mi-au plăcut. Oricum nu sunt fan nuggets. Mi se par foarte scumpe pentru ceea ce oferă. Dar până și cele de la Mc sunt mai bune. Iar astea au fost și foarte mici. Ar merita însă încercate și aripioarele. Dacă vreți să treceți o singură dată și să încercați totul, vă recomand un meniu Surf’n’Mix care costă 27 de lei și pe lângă cartofi și cele două sosuri, vă puteți alege 9 bucăți de carne. De exemplu 4 aripioare, 3 chilli cheese (brânză pane cu ardei iute în interior) și maxim doi nuggets.

surfnfries-3

Porția mare de cartofi prăijți este 10 lei – foarte scumpă – iar cea mică 6 lei – la fel ca la Mc. Meniurile urcă până la 24 de lei, de exemplu un Wingsurf (5 aripioare, 2 sosuri, 1 suc, o porție de cartofi) costă 22 de lei.  Răcoritoarele sunt mici – 0.3L, indiferent de meniu. Au chiar și cartofi cu ciocolată. Prețurile sunt foarte mari. Lista completă de meniuri se găsește aici și au și o pagină de facebook (unde găsiți informații mult mai folositoare, inclusiv promoții și prețuri).

Până încerc și aripioarele, vă recomand să începeți ușor, cu o porție mică de cartofi, în detrimentul uneia de la Mc. Asta ar fi într-adevăr o afacere bună. Însă ar trebui să vă grăbiți. Nu știu câți sunt dispuși să abandoneze Mc-ul pentru ceva nou și parcă văd că nu-i prinde iarna în locația asta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Am mâncat de la Surf’n’Fries, locul cu “cei mai buni cartofi prăjiți din București”

  1. yvo

    din pacate s-a desfiintat 🙁 pacat. Imi placea intre orele 12 si 16 de luni pana vineri, cand meniul nuggets era doar 12 lei, iar cel wings 14

    Reply
    1. revo Post author

      Chiar îmi pare rău, probabil că aș mai fi mâncat niște cartofi cu următoarea ocazie cu care treceam pe acolo.

  2. mariod

    A aparut unul mai mic si inghesuit prin centrul vechi, pe strada aia paralela cu Lipscani, parca.

    Reply
    1. revo Post author

      Strada paralelă cu Lipscani .. Franceză?

Spune-ți și tu părerea: