Am văzut o amendă de parcare SF în Sectorul 1!!!

By | November 25, 2022

Pentru noi bucureștenii orice amendă de parcare este de domeniul SF-ului. Dar ce am văzut acum depășește orice granițele imaginației.

Mai țineți minte când ziceam prin iunie anul trecut că am impresia că sunt singurul fraier care plătește parcarea în București? Spuneam în acela articol că nu am auzit pe nimeni să fi luat vreodată amendă pentru că a parcat pe locurile demarcate cu albastru. Ei bine, acum am văzut următoarea amendă de parcare în geamul unei mașini parcate pe un loc marcat cu albastru.

Și am fost atât de intrigat încât a trebuit să fac o poză:

Nu este doar o amendă de parcare scrisă cu pixul pe un tipizat. Observați că este printată și pe ea apare inclusiv o poză cu mașina parcată neregulamentar. Dacă sunteți fani mașini, puteți încerca să ghiciți ce mașină este în poză.

Deci echipa de control care a dat această amendă are probabil o tabletă în care introduce data, ora și numărul de înmatriculare (avea numere roșii btw), i se generează automat amenda și apoi este printată pe loc pe o imprimantă mobilă și pusă în geam. Cel puțin îmi imaginez că nu s-au dus să printeze amenda la sediu și apoi să se întoarcă.

Și în final, observați detaliul de finețe maximă. Pentru că ploua, amenda a fost pusă într-un plic transparent de plastic.

Mi s-a părut atât de futuristă treaba pentru orașul în care trăim încât la propriu i-am luat omului amenda din geam ca s-o citesc și eu. Iată ce scria pe spate:

Mașina era parcată regulamentar, în interiorul locurilor marcate cu albastru, dar se pare că nu plătise parcarea.

Bănuiesc că nu a ajutat nici faptul că este o mașină retro care atrage rapid atenția. Și având în vedere că în geam avea un afiș mic cu “de vânzare”, bănuiesc că urma să o mai lase acolo ceva timp. Se pare că “oamenii legii” au fost neînduplecați.

Acum încercați să ghiciți ce mașină era 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

12 comentarii la “Am văzut o amendă de parcare SF în Sectorul 1!!!

    1. Revo Post author

      Probabil că află anul viitor, când trebuie să plătească impozitul sau când se loghează prima dată pe ghiseul.ro

  1. Andrei I

    Si eu am luat una, desi erau stirile cu locurile marcate cu albastru de cateva saptamani, tot am lasat-o pe unul fara sa platesc, asa ca am platit ziua urmatoare amenda.

    Din ce am vazut, sunt puse in plastic preventiv, chiar daca in momentul ala nu ploua, iar oamenii care le pun nu au vreo uniforma sau vesta, probabil pentru ca nu la ei platesti, ci doar prin aplicatie.

    Reply
  2. ovidiu

    Ford Escort?
    In rest e un pas mare catre civilizatie si trebuie sa aplaudam inclusiv cu picioarele astfel de actiuni.

    Reply
    1. ovidiu

      E Audi Quatro ala misto care a rupt la raliuri
      P.S. abia acum am vazut poza din amenda 🙂

    2. Revo Post author

      Ești foarte pe aproape cu mașina. Ai ghicit brandul în unul dintre comentarii, nu și modelul 😀

      Am aplaudat, am făcut poze, am luat amenda, m-am închinat la ea, am pus-o la loc :))

  3. Vlad

    La Șpring Time în Floreasca sta în parc și cind ai întrat în restaurant pac trage repede poza și te taxează după care se cară iar în parc și așteaptă alt prost. În loc sa stea sa încaseze taxa de parcare are plan de amenzi. În plus semnele de parcare nu au scris pe ele parcare cu plata. Au tras doua linii albastre și gata. Hoție în loc de ceva civilizat un automat de parcare.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: