Cauciucuri: păreri despre Tigar, Riken, Debica, Kumho, Nexen, Kormoran?

By | November 20, 2021

Am văzut că astăzi eMAG are 10% reducere la cauciucuri, ceea ce mă face să cred că n-ar fi o idee nouă să comand niște cauciucuri în avans pentru Spring. Prilej cu care am zis să vă întreb ce experiența aveți cu anvelopele din gama entry level (de săraci :D) precum Tigar, Riken, Debica, Kumho, Nexen, Kormoran șamd.

Eu am avut pe două mașini vreo trei sau patru seturi de Tigar și am fost mulțumit. Cred că am vândut mașina cu anvelopele respective și nu am avut probleme la drum. Însă eu nu fac nici foarte mulți kilometri pe an. Tigar, pentru cine nu știe, este un producător sârb de anvelope, a cărui fabrică a fost cumpărată de Michelin în 2007.

Debica a avut tatăl meu un set pe o mașină și nu aș recomanda. Știu că una dintre anvelope a avut o problemă și s-a rezolvat prin înlocuire până la urmă. Cumva și părerile pe internet le clasează la coada topului dintre cele de mai sus.

Kuhmo știu de ele din NFS 🙂 Iată că mulți ani mai târziu, marketing-ul din NFS a făcut o conversie. Am cumpărat un model all season pentru Duster dar ca să fiu sincer nu sunt prea mulțumit. Am înlocuit niște Continental-uri, tot all season, și Kumho mi se par mult mai slabe, mai ales pe temperaturi mai înalte. Concret, mi se pare că aveam o distanță de frânare mult mai mică la Continental. În ultimul timp pare că s-a mai îmbunătățit situația. Ori din cauză că m-am obișnuit eu, ori din cauză că a scăzut temperatura și anvelopele se comportă altfel.

Riken sunt la origine japonezi însă acum văd că aparțin tot de Michelin. Nu știu concret în ce țară sunt produse, pentru că pe site-ul lor nu se laudă decât că sunt produse în Europa și nimic mai mult. Posibil să fie produse tot în Serbia și să fie cam același lucru cu Tigar.

Kormoran – la fel – este un brand polonez care acum aparține de Michelin. Nu am nicio experiență cu ele.

Nexen pare că sunt coreeni la origine, precum Kumho. Dintre toate brandurile enumerate, cel puțin pentru anvelope de iarnă, modelul lor pare cel mai bine cotat (Nexen Winguard Snow G3).

Așa că nu știu ce să fac. Să iau Tigar Winter 1 sau Riken SnowTime B2 de la eMAG cu ~ 710 lei și livrare gratuită înainte să vină mașina? Sau să iau Nexen Winguard Snow G 3 cu ~ 800 lei cu tot cu livrare de la Altex după ce vine mașina. Pe de-o parte nu voi merge prea mult cu Spring-ul iarna. Pe de altă parte diferența nu este mare și probabil că voi ține și cauciucurile cât mașina.

P.S: Știu că oficial se numesc anvelope, dar le mai zicem și cauciucuri pentru Google love.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cauciucuri: păreri despre Tigar, Riken, Debica, Kumho, Nexen, Kormoran?

  1. Giovani

    Eu am Debica de nu știu câți ani și au fost super OK. Mai nou am all season (pe a doua mașina ce-i drept, ca la Sping-ul tău) și m-am descurcat foarte bine cu ele de vreo 2 ani. Nu crede tit ce spun “specialiștii” pe forumuri.

    Reply
  2. SirNeo

    Eu am experienta placuta cu Riken. Am un set de iarna de la ei si sunt ok. Dar nu sunt genul care sa fac multi kilometri iarna, de aia nici nu am investit intr-un brand premium, de vara am Pirelli.
    Sfatul meu: Daca gumele de Spring nu au o dimensiune mare, diferenta intre cacuciuri “de saraci” si ceva premium e de 40-60lei. Cumpara Dunlop, Pirelli, Michelin, Continental si nou o sa ai probleme (eventual allseason ca sa nu cumperi 2 seturi. In 4 ani scoti banii doar din economia schimburilor iarna/vara)

    Reply

Spune-ți și tu părerea: