Gyros Thessalonikis Militari

By | April 23, 2016

Pentru că ieri a fost vineri, am făcut o mică plimbare până la Gyros Thessalonikis Militari, să vedem cu ce părere rămânem. Restaurantul este deschis recent pe Iuliu Maniu, între Vulturul și Turbomecanica. Sau ca să spun altfel, la 10 minute de mers pe jos de complexul West Gate.

Sunt aceeași pe care îi găsiți și în Centrul Vechi sau în AFI Cotroceni, doar că aici locația este mai generoasă, au destule locuri și în interior și la terasă. Am ajuns la ora 1 fix și erau vreo 8-10 persoane înaintea noastră însă coada s-a mișcat repede pentru că erau vreo trei persoane care tăiau carnea.

Am luat două gyros de pui la farfurie (24 lei) și un gyros de vită/oaie, tot la farfurie (28 de lei). Au venit fiecare pe câte un platou și cu lipiile puse separat înt-un coșuleț. Cel de pui a avut foartă multă carne și a fost foarte gustos.

gyros de pui la farfurie

Cel de vită/oaie a fost și el gustos dar nu prea este avantajos. Este și mai scump și are și cantitatea mai puțină de carne. Au mai fost niște colegi care s-au întors dezamăgiți de gyros-ul de vită/oaie la lipie.

gyros de vita - oaie la farfurie

Oricum, la cât de consistente au fost porțiile cu pui, data viitoare mă voi mulțumi doar cu un gyros de pui la lipie (14 lei). O să încerc totuși și souvlaki pentru că l-am văzut într-o farfurie și arăta foarte bine.

Am mai văzut pe acolo și bere grecească, ayran și cataif. Scria pe undeva că toate sunt produse importate din Grecia, sau nu mai știu exact formularea.

Cam așa cu Gyros Thessalonikis Militari. În rest, muzică grecească pe fundal, locație curată, luminoasă și servire rapidă. Fiind restaurant, am apreciat că au grup sanitar, spre deosebire de o gheretă de pe stradă. Că parcă în ultimul timp nu mai merge să mănânci shaorma așa pe stradă, ca pe vremuri. Sunt deschiși non stop, deci mai trecem pe acolo. Sper să nu se nasolească, că au mai fost multe cârciumi bune prin Militari care au dat faliment așa.

Mai multe prețuri și detalii pe site.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: