Locul din București unde poți bea Cola făcută în casă și poți încerca langoși cu pulled pork

By | November 18, 2022

Da, există un loc în București unde poți încerca un pahar de Cola de casă, organică chiar. Și nu numai Cola de casă ci și alte băuturi și mâncăruri hipsterești.

Culmea este că înainte de asta eu mai glumeam cu barmanii spunându-le “dați-mi și mie o Cola, dar să fie naturală, cu pulpă dacă se poate.”. Acum se pare că nu mai pot folosi această glumă.

Cola home-made este făcută cu portocale și lămâie bio, ghimbir, zahăr bun, zahăr muscovado și Kola nut. Kola nut este sămânța unei plante tropicale din familia Cola. Conține cafeină în proporție 2-4% și mulți nativi din Africa de vest o mestecă pentru a primi un boost de energie. Și sunt sigur că de fapt de asta erați curioși: da, era unul dintre ingredientele care se foloseau înainte în Coca-Cola. Acum nu se mai folosește.

Iată băutura, așa arată:

Mie mi-a plăcut. Nu o beți însă așteptându-vă să găsiți gustul 100% de Coca-Cola, ci mai degrabă o băutură care are și ceva asemănător cu Coca-Cola. Per total gustul este un mai citric decât la o Cola din sticlă.

Mai găsiți în meniu și alte ciudățenii precum Hot Catinada (cătină fiartă?!), ghimbiradă fierbinte și tot felul de limonade cu vișine, kiwi sau cătină. Dar și cocktail-uri și shake-uri cu nume precum “Un ardelean la Costa Rica” sau “Servus din Transilvania”.

Bineînțeles, la fel de creativ și hipster-neaoș-extraordinaire este și meniul cu mâncare, însă aici au multe preparate care sunt sezonale. Noi am luat de exemplu unul din cele patru variante de langoși. Langoși cu pulled pork și brânză de burduf, care arătau cam așa:

Alice se activează de fiecare dată când vede langoși sau scovergi în meniu pe undeva. Eu nu-s mare fan, dar aici mi-a plăcut preparatul și ideea.

Iată mai jos și o porție de Pulled Pork Baguette, cu “cașcaval de la sibieni”, sos de ceapă după rețetă românească și sos de muștar cu miere polifloră.

Mai au în meniu un smashed burger, steak de curcan, pastramă’n pâine MBS, pârjoale, mămăligă, zacuscă, hummus-uri și alte asemenea.

Dacă încă nu v-ați prins care este localul (a se observa pensula înfiptă în pulled pork), este vorba despre bistro acuarela, de pe Strada Polonă.

Decorul de acolo e la fel de eclectic precum meniul. Cu multe vitralii super mișto de la Andreea Geamănu, culori, obiecte care aduc aminte de anii de dinainte de ’90, biciclete Pegas suspendate pe perete, celebrul Hippie Van la intrare și mașini transformate în canapele.

Au și o grădină de vară și un spațiu, dar mai restrâns la interior. Noi am fost de vreo trei ori pe acolo în ultimul timp, dar d-abia acum m-am gândit să scriu despre ei.

Dacă vreți să încercați ceva nou și nu aveți alergie la cuvinte precum bio, eco și la decoruri funky, faceți-le o vizită.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Locul din București unde poți bea Cola făcută în casă și poți încerca langoși cu pulled pork

  1. dada

    n am mai fost de ani de zile la acuarela, dar mi ai adus aminte..also, u had me at Pulled Pork Baguette. SOLD.

    fac o vizita de curand la ei 😀

    Reply

Spune-ți și tu părerea: