Mașina Xiaomi este aproape de lansare

By | November 19, 2023

Poate v-am mai spus prin Tech News, poate nu, dar mai demult au apărut zvonuri care spuneau că cei de la Xiaomi au de gând să scoată pe piață o mașină. Acum se pare că Xiaomi a început formalitățile pentru a înregistra mașina în China. Și se pare că este vorba despre două versiuni ale aceluiași autoturism: Xiaomi SU7 și SU7 Max. Au apărut chiar și fotografii.

Behold:

Ca dimensiuni vor măsura 4,997 x 1,963 x 1,455 mm, deci măricele. Mai jos aveți o poză cu modelul inclusiv din spate:

Diferențele la nivel estetic sunt subtile între cele două modele. Specificațiile sunt însă de top. Modelul simplu va avea un motor pe puntea spate ce va dezvolta 295 CP și va propulsa mașina până la 210 km/h, în timp ce modelul SU7 Max va fi AWD cu un motor de 370 CP față și 295 CP spate.

Din punct de vedere al software-ului, zvonurile spun că mașina va veni cu noul sistem de operare HyperOS, care va unifica toate produsele brandului, atât smartphone-urile, cât și produsele IoT și mai nou… mașinile.

Sincer să fiu, sunt tare curios ce deznodământ va avea această poveste, pentru că mi se pare trasă la indigo cu ceva ce a făcut Huawei. Doar că Huawei a lansat o mașină cu specificații mai… normale. Și până la urmă i-a pus și un motor termic de 1.5l care funcționează ca Range Extender, că nu strică.

Xiaomi în schimb vine cu niște specificații de supercar, cumva în contradicție cu spiritul judicios în care Xiaomi își abordează linia de produse. Oare care-i planul? Chiar vor s-o vândă? Sau fac câteva unități pentru proof-of-concept pentru ca publicul lor să rămână în minte cu ideea de “performanță” și să cumpere mai cu spor telefoanele lor mid-range gândindu-se la mașină 😛 ?

Sursă: Android Authority

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Mașina Xiaomi este aproape de lansare

Spune-ți și tu părerea: