Cinci motive de optimism în 2024

By | January 1, 2024

Haideți să mai fim un pic boemi înainte să ne apucăm de treabă. Motivele pentru care privim 2024 cu scepticism le știm cu toții și nu vreau să le mai repet. Mă gândeam însă care ar fi motivele pentru care merită să fim optimiști în 2024.

Încep eu cu cinci motive care mi-au trecut rapid prin minte. Pornesc de la evenimente la nivel național pe principiul “ne descurcăm cu ce avem” și trecem apoi la evenimente globale și la chestii mai puțin tangibile. Așadar:

1) Am intrat pe jumătate în Schengen

Dacă aș fi fost pesimist, aș fi zis că după atâția ani suntem pe jumătate afară din Schengen sau că intrarea în Schengen pe jumătate este o greșeală. Totuși, să privim și partea plină a paharului. Din 31 martie 2024 nu vom mai sta la coadă la vamă atunci când zburăm cu avionul.

2) S-a calificat Naționala la Euro 2024

Nu-s mare microbist, dar cred că trebuie să ne bucurăm de astfel de momente. Până la urmă este o performanță care se atinge din ce în ce mai rar. Va fi un an cu un pic mai mult fotbal decât de obicei și un an în care mai mulți români se vor uni și vor încuraja la unison alți români.

Iar pentru cei care nu sunt pasionați de fotbal, avem și o olimpiadă de vară, care va avea loc în Paris.

3) Ne întoarcem la Lună în 2024!

Pentru prima dată de la încheierea programului Apollo, oamenii vor orbita din nou în jurul Lunii. Programul spațial Artemis II este planificat să trimită din nou oameni în jurul Lunii în noiembrie. O să fie un eveniment foarte interesant pe care d-abia aștept să-l urmăresc.

4) Eclipsă totală de soare (vizibilă din SUA, Canada și Mexic)

Ok, poate nu va fi la noi, dar va fi un eveniment destul rar. Vă mai amintiți eclipsa din anul 2000 și modul în care toți conspiraționiștii prevesteau Sfârșitul Lumii? Fun times.

5) Mai multe device-uri trec la USB-C, Matter pentru IoT și AI

Este totuși un blog cu inclinație spre tehnologie, nu?

Nu-i vreo mare realizare, însă mă bucur că din 2024 va exista din ce în ce mai puțin întrebarea “Ai un cablu de iPhone?” Și că din ce în ce mai multe device-uri din UE vor adapta standardul Type-C. Mă bucură această standardizare. Per total vor fi mai puține cabluri în Univers și vor fi mai puține situații în care să nu găsești cablul de care ai nevoie. Vin vremurile în care le vom spune cu nostalgie tinerilor: “Ehe, pe vremea mea mufele USB erau mai groase și nu intrau oricum! Trebuia să știi în ce direcție să le bagi!”

În afară de asta, standardul Matter începe să fie din ce în ce mai adoptat și toate dispozitivele produse de acum încolo vor fi compatibile cu Matter. Ceea ce înseamnă că vom putea controla orice smart device din orice aplicație.

Nu în ultimul rând, AI-ul generează noi oportunități în 2024. Nu știu cum i-ați simțit voi impactul în 2023, însă pe mine m-a ajutat marginal în ceea ce fac, cel mai mult pentru blog. Mai cu o urare, mai cu o imagine generată de Dalle.

*

Sunt curios însă și ce motive de optimism aveți voi pentru 2024?

V-ați logodit? Ați terminat ratele la casă în 2023 sau leasing-ul la mașină? Vă căsătoriți? Călătoriți mai mult? Orice vă ajută să priviți anul 2024 cu un pic mai mult optimism.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: