Polițiștii nu vor să muncească (2022)

By | February 14, 2022

După ce au rezolvat problema cu șoferii agresivi, polițiștii mai rezolvă o mare problemă.

Cea a fraierilor care îi stresează cu înregistrări cu depășiri periculoase, mârlănii, bătăi și alte nimicuri din trafic. Pentru că Parlamentul a respins definitiv legea care ar fi permis polițiștilor să dea amenzi în baza filmărilor făcute în trafic. Deci practic au confirmat acum ce spuneam eu acum o săptămână. Că legea aia cu șoferii agresivi în trafic este inutilă.

Nici nu știu care mai era statusul cu înregistrările din trafic. Știu că inițial nu se lua în considerare, apoi s-au luat când cu șoferul cu Touareg. Am un prieten care mai trimite clipuri cu pe mail către polițiști, iar ăștia îi trimit mail înapoi răspuns că l-au invitat pe autorul faptei la secție și că “i s-a adus la cunoștință” prevederile articolului pe care l-a încărcat și că “se cercetează”. Deci de luat erau luate în calcul, chiar dacă probabil la modul “hai să ne facem că muncim“.

Acum văd că probele video iar nu mai sunt luate în calcul.

Dar explicați-mi ceva.

Când îi arăți unui polițist un video cu o depășire profesionistă, n-are voie să facă nimic, că nu a putut să constate agentul, că subiectivism, că substrat vindicativ, că dacă s-au alterat probele video. Că viața e complexă și are multe aspecte…

Dar când fură bombardierii mașina de poliție și postează pe TikTok, Poliția se autosesizează. Când dansează cocalarii pe mașina de poliție, îi saltă mascații.

Astea nu sunt tot probe video? Astea nu pot fi alterate? Sau cum?

Că eu înțeleg de aici că polițiștii nu vor să muncească decât când vor ei, nu să stea să îi deranjeze tot cetățeanul cu problemele și cu filmările lui. Păi ce, dacă stăm să ne uităm la filmări toată ziua, cine mai stă cu radarul la pândă?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Polițiștii nu vor să muncească (2022)

  1. ovidiu

    In unele cazuri ii cheama la politie le arata filmarea si ii sperie pe fraieri cu dosarul penal. Le spun ca daca recunosc scapa doar cu o amenda si eventual permisul luat pentru 1 luna. Dar pt ca ei sunt fraieri pana la capat nu cunosc legea si mărturisesc in scris fapta. Pentru a scapa trebuie doar sa spui ca nu recunosti nimic si nu stii cine este in inregistrare si scapi foarte usor. Ei nu pot folosi inregistrarea nici macar in instanta ca le dai cu legea in cap.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: