Samsung a lansat un videoproiector-boxă-bec portabil denumit “The Freestyle”

By | February 16, 2022

De fapt în descrierea The Freestyle scrie că este “videoproiector, o boxă portabilă și un dispozitiv de iluminare ambientală, 3 în 1”. Poate că titlul de “bec” e un pic cam simplist și nu-i face cinste.

The Freestyle a fost lansat la CES, la începutul anului. Știu că atunci am citit despre el și am zis “WTF? Ce scenariu de utilizare există pentru chestia asta?! Ce piață este pentru el?”.

Răspunsul?! Bineînțeles că este destinat generației Z și millenialilor. Și bineînțeles că a fost ușor sold out. Din această cauză a ajuns o idee mai târziu decât s-ar fi dorit în România.

Ce este diferit la The Freestyle?

L-am văzut și eu aseară și … șoc … mi-a plăcut. Practic e cât o boxă portabilă un pic mai mare și cântărește 830 de grame. Are un suport care îți permite să-l montezi pe orice: pe masă, podea sau tavan. Și are auto-leveling, auto-focus și auto-keystone (dacă ați mai folosit proiectoare știți despre ce e vorba). Practic chestiile astea îți permit să-l pui pe masă, să apeși pe un buton și să își regleze el singur imaginea în funcție de cum l-ai pus. Set and forget.

samsung proiector portabil

Dacă-l montezi la 2.7 metri distanță de perete poate proiecta o diagonală de maxim 100″. Adică 2.5 metri. Cât un TV baban.

samsung the freestyle ecran

Dar chestia cu adevărat mișto este alta. Efectiv nu trebuie să tragi niciun cablu pentru acest proiector. Chiar ZERO. Poți inclusiv să nu îl bagi în priză, pentru că îl poți conecta la o baterie externă și poți să te duci să te uiți la filme în cort dacă vrei. Saaau … cu ajutorul unui accesoriu separat, poți să îl montezi în soclul becului. Din această cauză am zis că-i bec 🙂

Încă o chestie diferită față de tot ce este pe piață acum? Proiectorul are un meniu ca un smart TV și poți rula diverse servicii de streaming prin el. Sau poți să stream-uiești totul de pe telefon. De altfel, dacă nu ai telefonul lângă tine, proiectorul are și asistenți vocali integrați.samsung the freestyle românia

Dacă nu vrei să te uiți la filme poți să-l pui pe “ambient mode” și probabil că îți permite să rulezi fotografii așa cum face și chromecast-ul.

O singură problemuță

Costă. Și costă cât un TV bun de mari dimensiuni. Cine ar prefera să cumpere un astfel de gadget în loc de un TV? Probabil că sunt destui. Chiar săptămânile trecute vorbeam cu niște prieteni care spuneau că și-au montat proiector în dormitor, că nu au vrut TV. Altă prietenă care este artistă grafică folosește unul în atelierul ei și îl mută mereu ca să proiecteze diverse șabloane pe diverse suprafețe în diverse poziții. Probabil i-ar prinde bine un Freestyle.

Cei care stau în chirie probabil că preferă un astfel de device ca să nu se care de fiecare dată cu TV-ul după ei. De fapt cunosc din ce în ce mai multe persoane care își cumpără proiectoare. Cine știe? Poate Samsung chiar își cunoaște mai bine decât mine proprii clienți? 😛

În fine, având în vedere că este o noutate absolută, cred că Samsung are dreptul să îi pună ce preț vrea. Și nu este exclus ca acest tip de device să devină mainstream în curând și atunci să avem de ales dintre mai multe modele și prețuri.

Oricum, super mișto device-ul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: