RevoRecap 2022 part 2 – Gadgeturi, aplicații, tehnologii, filme care mi-au plăcut anul trecut

By | January 6, 2023

Prima parte a recapitulării, cea cu travel, mâncare și băutură este aici.

Cel mai bun film

Nu am văzut foarte multe filme anul acesta. Aș începe cu dezamăgirile: Doctor Strange in the Multiverse of Madness și Thor: Love and Thunder au fost niște prostii nemărginite. Actori excelenți, bugete enorme, efecte speciale, toate băgate în două filme care au fost ca o shaorma proastă și rece, cu prea multe ingrediente. Altă prostie? Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Aceeași rețetă. Zero poveste, multe efecte speciale și multe elemente aruncate la grămadă în el, că poate prinde ceva. Am adormit de vreo 4 ori în timpul lui și până și Alice, care este fan Harry Potter este de acord că a fost un film foarte prost.

Death On the Nile a fost bunicel, dar nu s-a comparat cu primul (Murder on the Orient Express). La fel și Glass Onion: A Knives Out Mystery. Ambele sunt filme bune dacă le-ai vedea individual, dar dacă știi filmul de dinainte, sunt undeva la 70% din acela. Am văzut și Uncharted și The Adam Project, ok-ish, dar nimic memorabil.

Nu am văzut Wakanda Forever, Batman și nici Avatar, dar n-am mari speranțe aici.

Top Gun: Maverick mi se pare cel mai bun film din 2022. Nu este o capodoperă (și are și câteva loop-holes), dar mi se pare că are de toate în cantități potrivite. Efecte speciale, sunet și imagine mișto, actori buni, câteva replici memorabile, vocea lui Val Kilmer reprodusă prin AI. Per total este un film foarte bun. Dacă nu l-ați văzut încă, vă recomand să-l vedeți ori pe un ecran mare ori undeva unde există și un sistem audio pe măsură.

O listă cu top 25 filme conform IMDB găsiți aici, însă priviți-o cu precauție, dacă Dr. Strange e pe locul 2…

Cel mai bun serial

Aici stăm ceva mai bine și chiar sper ca pe 2023 să mai reducem cantitatea de seriale vizionate. Am văzut Loki, Stranger Things, The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi, The Book of Boba Fett, Andor și Wednesday.

Dacă ar fi să aleg cel mai bun serial, ar fi clar sezonul 4 din Stranger Things. E un serial fără pretenții, dar forte enjoyable, iar perioada respectivă este reconstruită cu minuțiozitate. Îi dau deci nota 10 și pentru faptul că ne-a făcut să ascultăm Running Up That Hill până la refuz și pentru Master Of Puppets și referințele la Iron Maiden 😛

Iată lista și cu cele mai bune seriale din 2022 conform IMDB.

Cea mai ascultată melodie

Rammstein – Armee der Tristen

Am făcut o obsesie pentru această melodie, din prima secundă în care am ascultat-o. Cred că am ascultat-o zilnic vreo lună în fiecare dimineață în drum spre muncă și apoi pe toate device-urile și căștile pe care le am, ca să văd cum sună pe fiecare în parte. Mi-a plăcut tot la ea. Muzică, voce, versuri. Tot.

Pe final de an am descoperit și I Ain’t Worried de la One Direction care îmi place. E un feel-good song foarte potrivit pentru intrarea în 2023.

Iată lista cu cele mai ascultate piese din 2022 conform Spotify. Măcar locul 1 în top e cât de cât ok și nu mai avem Bad Bunny chiar pe primul loc.

Cel mai bun album

Rammstein – Zeit

Era cumva previzibil după ce am ascultat atât de mult Armee der Tristen. Totuși, albumul Zeit este în întregime bun. Este un album ca pe vremuri, care demonstrează că Rammstein încă mai duce. Cum au reușit să scoată un album care să fie cu sound-ul lor familiar dar în același timp să pună și ceva nou pe masă. Zeit are 11 piese din care îmi plac 6. Till are în continuare un timbru inconfundabil iar Flake mi se pare unul dintre cei mai buni pianiști ever.

Cinci dintre piese au și videoclipuri, iar unele dintre ele sunt foarte bune. De exemplu clipul de la Adieu ar putea să bată lejer multe filme de pe Netflix.

Cea mai bună emisiune

Dacă ar fi să aleg cea mai bună emisiune văzută în 2022 aș alege fără îndoială Gordon, Gino & Fred: American Road Trip. Este, așa cum am mai scris, un fel de Top Gear al emisiunilor de cooking & travel. Oamenii sunt foarte amuzanți iar noi am râs cu lacrimi la câteva întâmplări.

Dacă ar fi să aleg cea mai bună emisiune din 2022 văzută în 2022 ar fi sezonul 5 din Somebody Feed Phill, care a fost în stilul celorlalte. Te bine dispune și îți activează dorința de a călători (și mânca). Nu știu de ce am impresia însă că acesta s-ar putea să fie ultimul sezon.

Altfel, am mai văzut și A Scandi Flick, specialul de la Grand Tour, care a fost foarte bun, înfricoșător (nu dau spoilere) și amuzant. Ne-am uitat și la un seszon din James May: Our Man in Japan. A fost ok, dar nu știu dacă aș mai avea răbdare să văd încă un sezon cu Japonia. Poate ne vom uita la cel cu Italia.

Cel mai bun joc

God Of War Ragnarok pentru PlayStation. Este jocul pentru care mi-am cumpărat PlayStation 5. Și vorbesc foarte serios aici. Am cumpărat consola în octombrie, am ținut-o o lună în cutie, am deschis-o după ce s-a lansat GoW Ragnarok (chiar dacă jocul nu este next gen).

Am scris aici ce mi-a plăcut la jocul God Of War lansat în 2018, iar Ragnarok, varianta din 2022 este continuare aceluia. Urmează aceeași rețetă și este la fel de bun. Grafică mișto, bătălii epice, violență, zei nordici, un Kratos ursuz și dialoguri amuzante cu Atreus și Mimir.

Cel mai bun telefon

Samsung Galaxy S22 Ultra a fost cel mai bun telefon din 2022 în opinia mea. L-am avut câteva săptămâni și mi se pare că a bifat tot ce caut eu la un flagship. OneUi 5 este stabil, camera e bună, autonomia este decentă. Și bonus, are și S Pen!

Între noi fie vorba, 2022 n-a fost un an revoluționar pentru smartphone-uri. Practic nici nu prea am din ce alege când vine vorba de smartphone-uri, mai ales la categoria flagship. Huawei e mort, Xiaomi e în cădere liberă. După Samsung, Apple este singurul pe creștere.

Anul acesta voi schimba telefonul, așa că d-abia aștept lansarea lui Galaxy S23 Ultra.

Cel mai interesant gadget

Sistemul format din Sonos Ray + Sonos Sub. Nu mă așteptam să fie atât de entuziasmat de niște … boxe. Le-am primit la review și mi-au părut niște produse foarte bine făcute. Simplitate în conectare și sunet foarte foarte bun. Efectiv a schimbat total feeling-ul filmelor, iar muzica se aude excelent la ele.

Cea mai cool aplicație de smartphone din 2022

În 2022 am descoperit Bonapp, am folosit-o destul de mult și chiar îmi pare rău că nu am apucat să scriu despre ea. Este o aplicație în care magazinele și restaurantele din vecinătate listează la preț redus mâncare sau produse care sunt pe finala termenului de valabilitate.

Nouă chiar ne-a făcut plăcere să “salvăm” atâtea produse și să o folosim ca să încercăm produse la un preț redus, pe care apoi să le cumpărăm la preț întreg. Starbucks are întotdeauna ceva disponibil în aplicație. De regulă croissante, sandwich-uri gogoși și alte asemenea. Culmea, toate super fresh. Am luat un sandwich cu mozzarella și se vedea că mozzarela este proaspătă și nu uscată/îngălbenită, la fel și roșiile din sandwich. Am luat și multe produse locale de la Real Foods. Am întâlnit și magazine care ne-au zis: “ah, astea nu expiră prea curând, dar le-am pus și noi aici ca să mai atragem lumea în magazin”.

Pe locul doi ar fi Reddit, pe care l-am folosit foarte mult în 2022. Practic am redescoperit o lume în stilul forumurilor din anii 2000, cu bune și cu rele. Dar mai mult cu bune și cu distracție.

Pe trei ar fi o aplicație pe care nu sunt foarte fericit că am folosit-o atât de des în 2022. Și anume aplicația Termoalert :)) Culmea e că pentru un sistem de termoficare foarte prost, această aplicație este foarte bună. Îți dă alertă când se oprește livrarea agentului termic la tine în zonă și apoi când se restabilește.

În 2022 mi-am făcut și cont pe TikTok (dar în silă, așa) și am făcut un video viral, dar vă dau mai multe detalii în curând despre asta 🙂 Am instalat și BeReal și l-am șters după două săptămâni pentru că mă enervau notificările.

Iată și top cele mai bune aplicații din Play Store în 2022 conform Google și cele mai bune aplicații din AppStore.

Cel mai folosit serviciu (digital)

După Genius de la eMAG, unde aparent am dat multe comenzi împreună cu Alice, cel mai folosit a fost Freshful.

La Freshful am dat 28 de comenzi împreună cu Alice și am primit 120 de pungi Freshful, pe care le-am reciclat în întregime.

Cea mai cool tehnologie folosită

Nu o să vă vină să credeți dar aș zice că pe primul loc este plata contactless la metrou și STB. Chestii pe care le făceam în 2015 în alte țări se întâmplă acum și la noi. It’s like we’re living in the future!!! Mi-a dat o lacrimă când am văzut notificările de mai jos:

Cea mai mișto mașină?

BMW i4 – Dacă îmi aduc bine aminte, anul acesta au fost primele livrări de BMW i4 din România. Mi se pare o mașină care arată și bine și oferă și un pachet foarte bun: motor puternic, autonomie bună, încărcare rapidă. Ba chiar și un preț bun cu RABLA plus.

Acest model este adevăratul Tesla-killer din punctul meu de vedere.

Dacă sunteți interesați de mașini, iată și topul consumer reports (cu cele mai bune/fiabile mașini).

Cam atât pe 2022. Urmează articolul legat de cele mai citite articole pe blog, planurile pentru 2023 și alte asemenea.

Voi? Ce film v-a plăcut? Ce melodie v-a rămas blocată în cap pe repeat? Ce mașină v-a plăcut în 2022?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “RevoRecap 2022 part 2 – Gadgeturi, aplicații, tehnologii, filme care mi-au plăcut anul trecut

  1. vlad

    La filme mi-au placut
    1. Bullet train
    2. Black Adam
    3. Batman
    ————–
    xx4 Doctor Strange
    xx5 Top Gun
    xx6 Adam Project
    xx7 Gray Man
    xx8 Morbius
    xx9 Uncharted
    xx10 Thor

    Reply

Spune-ți și tu părerea: