Cel mai bun burger de pui din București: Spicy Korean Burger de la LBFC

By | March 31, 2024

Citind articolul lui Hoinaru, în care spune că Le Bab Fried Chicken ar fi cel mai bun fast-food al momentului în București, am realizat că deși am mâncat de atâââtea ori de la ei, n-am scris niciodată despre restaurantul lor fast food-ul, ci doar despre restaurantul fusion. Drept urmare, am zis să îndrept lucrurile, pentru că din punctul meu de vedere Spicy Korean Burger de la LBFC (Le Bab Fried Chicken) este cel mai bun burger de pui din București. Poate și din țară. Și dacă stau bine să mă gândesc, nici prin alte țări n-am mâncat un sandwich de pui care să mă dea pe spate. Asta pentru că sunt mai degrabă un “burger kind of guy” și mereu prefer (sau preferam) un burger. Doar că acest sandwich de la Le Bab FC are un avantaj față de burgerii de vită, care m-a făcut să îl prefer de multe ori în locul burgerului. Vă spun mai încolo despre ce este vorba.

Deocamdată, să vă arăt Spicy Korean Burger în toată splendoarea lui. În prima poză este ultimul comandat, chiar săptămâna trecută (când mi-a făcut Hoinaru poftă). Observați cum se revarsă bucățile de pui în acea cutie:

Bucățile de pui au întotdeauna formă neregulată. Sunt chiar bucăți de pui, nu sunt făcute din pui tocat și apoi format sub forma unei chiftele.

Așa arată sandwich-ul și din secțiune, cu un pic de salată de varză și cu sosul coreean și cel de maioneză prelingându-se pe hârtie.

Ingredientul de nota 200 este bineînțeles acel sos coreean despre care tare mi-aș dori să știu ce conține, însă și maioneza are întotdeauna un gust bun și natural, nu ca cele care par făcute în laboratoarele farmaceutice.

Doar că burgerul mai conține și alte ingrediente, care se văd mai bine în poze pe care le-am făcut cu alte ocazii când am comandat. Mai jos se vede ceapa verde din belșug:

Iar aici se văd și câteva frunze de coriandru și rondelele de jalapenos:

Priviți și în această fotografie ce bine se văd toate ingredientele stacked:

Spuneam de rondelele de jalapenos. Da, așa cum îi spune numele, Spicy Korean Burger este … spicy. Pentru cineva care nu mănâncă picant, s-ar putea să pară destul de picant. Pentru mine însă mi se pare că este exact cum trebuie. Iar sosul picant și rondelele de jalapenos se combină foarte bine cu maioneza, cu salata coleslaw și cu chifla semi-dulce, care-i mai iau un pic din iuțeală. Iar acele bucăți de ceapă verde și frunzele de coriandru sunt cireașa de pe tort. Per total burgerul este foarte bine echilibrat din punctul meu de vedere. Nici prea picant încât să nu mai simți restul ingredientelor, nici dulce, nici înecat în sosuri și nici uscat. Perfection.

Dacă vă temeți că s-ar putea fi prea picant pentru voi, puteți încerca recent introdusul Chilli Garlic Stripper Burger, care-i o idee mai puțin picant. Și dacă aș face un top, pe locul trei aș pune Honey Mustard Burger, care nu este deloc picant. Puteți încerca de fapt cu încredere orice de la LBFC din meniu. De fiecare dată când am comandat, gustul a fost identic.

În restaurantele lor prețul pentru Spicy Korean este de 38 de lei, ceea ce mi se pare un preț foarte corect. Îi găsiți și pe Bolt sau Tazz, cu prețuri mai mari, însă au deseori -40% reducere și atunci prețul unui burger + cartofi + o doză de cola ajung pe la 44 de lei.

Și nu în ultimul rând, dacă vă place genul acesta de burgeri cu pui prăjit, încercați și Chicken Slaw de la Popeyes sau Fried Chicken Burger de la Vivo. Spuneam mai sus că am început să prefer astfel de sandwich-uri în locul burgerilor de vită, mai ales la livrare. Asta pentru că în cazul în care ajunge rece, puiul se pretează mult mai ușor pentru reîncălzire, în timp ce chifteaua de vită, dacă a fost deja făcut mai spre well done, când îl încălzești deja se face talpă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Cel mai bun burger de pui din București: Spicy Korean Burger de la LBFC

Spune-ți și tu părerea: