În București se vor monta încă 50 de stații de încărcare pentru mașini electrice (inclusiv în Aviației)

By | September 29, 2023

Nicușor Dan a anunțat că s-a aprobat un proiect prin care 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, cu câte două puncte de reîncărcare, vor fi montate pe 11 amplasamente din București.

Iată unde vor fi montate, direct de la Nicușor Dan de pe pagina de Facebook citire:

În Sectorul 1 vor fi amplasate 6 stații la Gara Băneasa (Esplanda Gării Băneasa și strada Tipografilor), una în zona parcării Piața Victoriei (spre Buzești), 6 la Expoziției (în zona World Trade Center), alte 6 la Nicolae Caranfil (strada Nicolae Caranfil).
În Sectorul 2, vor fi câte 6 amplasamente pe Chiristigiilor (strada Chiristigiilor), Bucur Obor (strada Halele Obor), Pantelimon 1S (șoseaua Morarilor – șoseaua Vergului).
În Sectorul 4 va fi o stație pe Văcărești (Calea Văcărești – Arhivele Statului, spre strada Mărțișor).
În Sectorul 5 vor fi amplasate 5 stații pe Bulevardul Unirii, 3 la Marriott (Calea 13 Septembrie – zona Piața Arsenalului).
Alte 4 stații vor fi pentru sectoarele 4 și 5 – pe Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite.
Valoarea totală a investiţiei este estimată la 17,9 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie.
Aceste stații se adaugă celor 40 pentru care suntem în curs de obținere a avizelor de amplasare.

Lipsește din listă Sectorul 3, probabil pentru că acolo s-au dus banii pe palmieri, și Sectorul 6, unde, din câte știu, Ciucu are propriul plan de instalare al stațiilor.

Eu sunt foarte fericit pentru decizia de a amplasa 6 stații pe Nicolae Caranfil. Asta înseamnă practic 12 posturi de încărcare … chiar lângă blocul nostru. Pe lângă celelalte 2/4 posturi gratuite (uneori două sunt stricate) de la 500 de metri distanță. Și pe lângă multiplele posturi de încărcare cu plată. Teoretic ar trebui să le vedem în funcțiune prin octombrie-noiembrie 2024.

dacia spring la incarcat

Practic, prin acest anunț, Nicușor Dan îmi îngreunează foarte mult decizia de a nu cumpăra o mașină electrică, așa cum plănuiam.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “În București se vor monta încă 50 de stații de încărcare pentru mașini electrice (inclusiv în Aviației)

  1. George B

    Pentru oras e perfecta electrica. Si pentru afara, cu putina planificare, unii au facut concedii prin strainatate

    Reply
    1. catalin stanescu

      Nu scrie si ce putere vor avea aceste statii ? La cerintele actuale ar trebui sa aiba macar 150 kw.

    2. Revo Post author

      @catalin, Nu scrie Nicușor în postarea sa. Posibil să fie undeva pe site-ul primăriei vreun document. Dar nu cred că are rost să visăm la 150 kW, totuși. Eu îmi doresc să existe și atât. Că anul viitor pe vremea asta s-ar putea să nu mai fie Nicușor primar, și nu se știe dacă le apucăm.

Spune-ți și tu părerea: