Toyota șochează din nou, prezentând propria variantă de giga casting (ca la Tesla)

By | October 6, 2023

În iunie Toyota a anunțat bateriile de 2.000 de km autonomie și a luat toată industria auto prin surprindere. Acum șochează cu altceva. Mai țineți minte când vă spuneam de procesul de producție de la Tesla care va revoluționa industria auto? Ei bine, se pare că îl va adopta și Toyota.

Au prezentat recent propria versiune de giga casting. Adică vor să reducă numărul de piese și să facă bucăți întregi din mașină la matriță. Iată singurul video pe care l-au prezentat:

Ce vedeți în video este puntea spate a mașinii produsă mai întâi în varianta clasică, prin asamblarea pieselor, iar ulterior produsă prin gigacasting. Aparent, pentru a produce puntea spate a mașinii în stilul clasic este nevoie de 85 de piese, 33 de pași și câteva ore pe linia de asamblare. Cât durează cu gigacasting? Doar trei minute. Mai jos este o imagine publicată de Toyota, pentru a le compara mai ușor:

Vă dați seama deci cât de mult timp se câștigă astfel și mai important, cât de mulți bani se economisesc. Toyota spune că timpul total de asamblare pentru o mașină se va înjumătăți și va scădea de la 10 la 5 ore.

Conform Toyota, primul autovehicul care va fi produs folosind această tehnică va ieși pe poarta fabricii în 2026. Va fi produs sub brandul Lexus și va fin dintre cele cu baterii cu autonomie de 1000 de km.

Iată și cum arată structura pe bucăți a unui vehicul electric de generație nouă. Puntea față, cu motorul, zona mediană, cu bateriile și puntea spate.

Bineînțeles, acest procedeu vine la pachet cu dezavantaje pentru proprietarii de mașini. În cazul unei daune mai serioase la caroserie, mașinile vor fi mult mai greu (sau poate chiar imposibil) de reparat. Cred însă că pentru Toyota, rapiditatea în producție și prețul mai mic vor triumfa în fața acestui “mic” inconvenient. Și dacă Toyota, un brand renumit pentru calitatea și fiabilitatea mașinilor face trecerea … vă imaginați probabil că și ceilalți vor încerca să se țină după ei.

Oricum, un lucru e clar, asistăm la o revoluție în domeniul auto și este clar că Tesla a declanșat-o.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Toyota șochează din nou, prezentând propria variantă de giga casting (ca la Tesla)

  1. Dragos

    Bine fac sincer deoarece prea a fost ridicata in slavi marca Tesla si detroneaza producatorii clasici de automobile (e si Tesla producator dar e o marca tanara cu mult marketing in spate). Astept si pe VW sa-si revina sa ridice stacheta unde au fost in trecut.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: