Am fost la Berăria Gambrinus și am băut Heineken

By | May 29, 2013

În semn de salut pentru zilele frumoase de vară ce vor urma, luni am fost la Berăria Gambrinus. Cea recent redeschisă de pe Bulevardul Regina Elisabeta, în incinta hotelului Cișmigiu.

Mulți se simt lezați de faptul că berea produsă odinioară la Grivița a fost înlocuită de un colos olandez. Eu mă bucur că măcar am apucat să beau o bere în locul unde Caragiale făcea același lucru acum 100 de ani. Evident, aș fi preferat să beau o bere Gambrinus în berăria Gambrinus ca să fac un beer-ception. Problema mea e alta. Nu mi se pare că berăria se ridică la nivelul așteptărilor. Deși este foarte mică, ieri era aproape goală. Sper să se întâmple ceva cu ea și să nu se închidă peste 1-2 luni.

După cum spuneam, am băut un Heineken la draft (8 lei) și am mâncat 3 mici cu garnitură de cartofi prăjiți (9+6 lei). Micii au fost foarte buni, cartofii au fost ok deși nu mă dau în vânt după cartofii noi. Ce nu mi-a plăcut a fost sosul dulce turnat în zig zag pentru decor. M-am chinuit să-l ocolesc. Au mai fost și o porție generoasă de papanași (12 lei ?) și o limonadă foarte bună (10 lei). Nu mi-a plăcut că deși n-am cerut pâine, mi-a fost adusă și comisionată cu 3 lei. Oricum aș fi comandat, doar că aș fi preferat să mă întrebe înainte. Cel mai dezamăgit am fost din cauză că nu am putut să încerc și fenicienii (cârnați). De fapt, pentru asta venisem …

gambrinus3 gambrinus2 gambrinus1

 

Ospătarii mi s-au părut foarte civilizați. Berăria nu mi s-a părut destul de ventilată iar la baie cred că se formează cozi mari seara (doar câte un instrument pentru fiecare gen). Mi-a plăcut că am văzut și un cuplu de vârsta a treia când ne pregăteam să plecăm. Probabil sunt mulți nostalgici care îi vizitează…

P.S: Cum să nu ai un site la o asemenea berărie ?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Am fost la Berăria Gambrinus și am băut Heineken

  1. Vlad

    Heineken a avut o campanie prin aprilie-mai. Pe 12 mai era ultima zi, am bagat codurile necesare, 5 la numar, pentru a raspunde la o intrebare si a castiga un pahar. Dar butonul de revendicare a premiului era disable. Am intrat a2a zi si deja era inchis siteul, mai era doar un home page cu “campanie incheiata”
    De atunci m-am suparat pe ei si Carlsberg devine favorita mea 😛

    Reply
    1. revo Post author

      Pai parcă și înainte tot Carlsberg pofteai 🙂

  2. Ariel

    Când dai o tură la BV, găsești aici bere și ieftină (8 lei litru) și bună (asta e o chestie relativă, dar eu zic că merge), mai ales că se produce la vreo 7 km de locația din centru. La astea adaugi și experienta aparte, greu de descris.

    Un amic a fost la Heineken în fabrică, în Amsterdam. Acolo a zis că se merită.

    Ți-ai preparat radler pe loc, cu limonada aia ?

    Reply
    1. revo Post author

      Bună treaba cu Radlerul, nu mi-a trecut prin gând.
      Chiar așa, unde în Brașov ? 🙂

    2. revo Post author

      Ah, îmi aduc aminte că am citit postul. Chiar o să trec pe acolo data viitoare când sunt în Brașov. Şi în Munchen am mers la o berărie care era în curtea unei fabrici de bere (Augustiner). Cea mai bună bere băută vreodată !

Spune-ți și tu părerea: