Mi-am luat tips-ul înapoi pe Bolt Food

By | November 11, 2023

Am dat vineri o comandă la KFC prin Bolt Food și aplicația m-a întrebat dacă vreau să dau bacșiș. Parcă înainte puteai selecta tu suma pe care vrei să o adaugi. Acum însă aplicația îmi arăta doar valori prestabilite, cea mai mică dintre ele fiind de 5 lei. Comanda era de vreo 50 de lei, cu  livrare pe o distanță de 2.8 km. Știu pe de rost care-i distanța față cele 3 KFC-uri din zona mea.

Era una dintre rarele momente în care aveam și cash. Chiar am dezbătut un pic dacă să-i dau cash când vine sau tips în aplicație. Doar că prefer întotdeauna să plătesc cu cardul. Așa că am bifat în aplicație și i-am dat omului 5 lei, că doar o dată pe an e Black Friday. Și apoi m-am întors rapid la articolul meu cu oferte, că de fapt acesta era motivul pentru care nu puteam să mă deplasez eu să-mi cumpăr singur de mâncare.

În fine, trec 90 de minute și apare băiatul nostru din Sri Lanka pe scuter. Sună la interfon, urcă la etaj și mă salută din capul scărilor cu “Hello boss!”.

Îi zic și eu “hello boss” și stau un pic și mă gândesc… să-l întreb, să nu-l întreb? Mă temeam ca din cauza barierei lingvistice să nu înțeleagă greșit întrebarea mea și apoi să devină defensiv. Hai că-l întreb…

“I left you tip on the app! Do you receive the tip from the app”? Îl întreb eu, arătând spre telefon și amintindu-mi de articolul din Libertatea.

La care omul meu oftează lung și zice ceva de genul: “I am sorry, I work for a company, boss says that that is money for tax…”

M-a lovit ca un ciocan oftatul acela lung. Mi-a părut rău de om. M-am dus, am luat portofelul și i-am dat tips cash, în mână. Mi-a mulțumit cu “thank you, sir!”.

Apoi m-au luat nervii. Până la urmă acele povești din Libertatea nu sunt chiar povești. Sunt pe bune, iar oamenii sunt exploatați și luați de fraieri pe munca lor.

Așa că am deschis aplicația și am retras bacșișul. Mi s-a părut foarte util că am putut să îi dau rating pozitiv curierului dar apoi să îmi retrag bacșișul, că ultimul lucru pe care mi l-aș fi dorit ar fi fost să-l mai și penalizeze aplicația pe săracul om.

În concluzie, poate știați de acel articol din Libertatea, poate nu știați. Eu vă spun încă o dată că nu sunt povești. Deci dacă vreți să faceți un om fericit, data viitoare când vine la voi la ușă un băiat din Asia, dați-i tips în mână dacă aveți. O sumă oricât de mică înseamnă mult mai mult pentru acești oameni decât înseamnă pentru noi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Mi-am luat tips-ul înapoi pe Bolt Food

  1. recomandarea zilei

    ai procedat foarte corect.. undeva in bucureti un tip smecher de la noi in mare x6 a pierdut niste bani care nu i se cuveneau.. de ar faca toti asa cred ca s-ar lua masuri, nu e corect, e tip-ul omului poate a pedat prin frig prin ploaie pentru aia 5 lei.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: