Tesla Cybertruck – acum știm ce preț va avea și cum arată versiunea de serie

By | December 2, 2023

Tesla Cybertruck a fost prezentată oficial. Au fost anunțate prețurile și toate detaliile oficiale pentru pick-up-ul care pare a fi ambiția lui Musk de a ieșit în evidență cu orice preț. Eu văd această mașină mai mult ca pe un PR stunt decât ca pe o mașină.

Prețul pentru Cybertruck pornește de la 60.900 de dolari, versiunea de bază, ce va avea un singur motor și tracțiune spate. Tesla spune că această variantă va prinde suta în 6.5 secunde și va avea o autonomie de aproximativ 400 km. Doar că aceasta vine în 2025.

Până atunci, sunt două versiuni, care vor fi disponibile din 2024:

  • Una 4×4 care va 547 km autonomie, 600 CP, prinde 100 în 4.1 secunde;
  • Versiunea denumită Cyberbeast, care va avea trei motoare (2 pe spate, unul pe față) pentru un total de 845 cai putere, va atinge suta în 2.6 secunde iar autonomia va fi de 515 km. Va ajunge pe la 100.000 dolari.

Dacă vreți să aflați mai multe despre Cybertruck, mie mi-au plăcut două clipuri pe YouTube.

Cel al lui Mat Watson de la carwow:

Și cel al lui MKBHD:

Mașina este fără doar și poate interesantă. Este inovativă și mă bucur că cineva atât de nebun precum Musk a avut curajul să o producă. Principalul punct forte este faptul că are caroserie din inox. Din această cauză nu are unghiuri rotunjite, pentru că inoxul este un material foarte dur, care se presează cu greu. Avantajele? Este mult mai rezistentă la lovituri și chiar la focuri de armă, așa cum au arătat în numeroase clipuri. Un lucru vital în Statele Unite.

Sunt convins că indiferent de succesul acestui model, vor fi alte branduri auto care vor copia sau implementa mici artificii de pe Cybertruck într-o formă sau alta pe modelele lor.

Principala problemă a acestei mașini mi se par dimensiunile, care o fac practic imposibil de vândut în afara Statelor Unite. Cu o lungime de 5.683 mm, este imensă. Este cât o dubiță practic. Și problema și mai mare este lățimea, de 2.413 mm. O mașină normală are cam până în 2 metri. Cu această lățime, probabil Cybertruck-ul nu va încăpea pe jumătate din străzile orașelor din Europa. Imaginați-vă unul pe străzile din Roma sau Paris.

Anyway, marele noroc al Cybertruck-ului este faptul că este produs de o companie în țara în care “Bigger is always better!”. Eu cred însă că și acolo va fi greu de vândut. Rămâne de văzut.

Până una alta, dragi Români, we have Cybertruck at home!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Tesla Cybertruck – acum știm ce preț va avea și cum arată versiunea de serie

Spune-ți și tu părerea: