Top 3 preparate care merită încercate de la Grano

By | March 26, 2023

Deși lucrez pe strada cu Grano, spre rușinea mea, abia acum am încercat ceva din restaurantul lor, când a avut Bolt Food o ofertă cu 30% reducere. Până acum am trecut pe la ei doar ca să cumpăr guanciale sau pecorino pentru paste. Știam că sunt apreciați și cred că sunt singurul restaurant care în timpul pandemiei s-a extins.

Ei bine, după ce am încercat ce am încercat prin Bolt, am mers și la fața locului să vedem cum se prezintă situația.

Grano este un restaurant italian la care nu te duci să mănânci ca să te saturi. Dacă te duci flămând, vei pleca doar mai puțin flămând, dar mai fericit (și posibil mai sărac). L-aș vedea mai pentru ocazii speciale decât pentru vizite săptămânale. Dar credeți-mă că preparatele de mai jos merită toți banii. În ordinea aceasta:

1) Tortellini con mortadella e prosciutto

Iei un tortellini în furculiță, îl bagi în gură și nu-ți vine să crezi cât de multă aromă se poate afla într-un lucru atât de mic. Și apoi, trei secunde mai târziu, te trezești că este farfuria goală și nu înțelegi cum s-au evaporat așa de repede.

Sun savuroși, dar și destul de sărați la gust.

2) Ravioli cu trufe și praz

Sau pe numele lor scurt din meniu … ravioli farciti alla crema tartufata con salsa di parmigiano e porri. Simplu, nu?

Din nou, sunt excelente, și nu îmi vine să cred că spun acest lucru despre un preparat care conține și praz.

3) Vitello tonnato della tradizione

Adică, dacă îmi permiteți, traducerea românească ar fi: vițel tunat cu ton “cum se face”.

Este un aperitiv rece, alcătuit din bucățele de vițel tăiate subțiri, așezate pe un pat de sos de ton și ornat cu capere. Arată ca în poza de mai jos:

La italieni sosul de ton cu maioneză este destul de folosit și se potrivește de minune în combinația de mai sus.

Deși nu sunt neapărat un fan al preparatelor pe bază de pește sau al gustului de pește în general, am cumpărat un astfel de sos ultima dată când am fost în Italia, după ce am mâncat la o paninerie un sandwich cu sos de ton în el.

Singura problemă cu toate preparatele de mai sus este că nu sunt foarte generoase din punct de vedere al cantității. Noi am fost la Grano ca să cercetăm dacă nu cumva reducerea de 30% de pe Bolt s-a reflectat și în cantitatea primită la pachet, dar nu este așa. Porțiile sunt mici și la fața locului. Așa că dacă prindeți vreodată o ofertă cu 30% reducere prin Bolt Food, să abuzați de ea cu încredere și să comandați de la Grano.

Dacă vă este foame, comandați pene alla donata,  ragliatelle al ragu’ sau lasagna al ragu’. La toate cele trei preparate, porțiile sunt generoase. Cumva parcă nu-i corect să generalizez și să zic că la Grano toate porțiile sunt mici. Mai degrabă aș spune că porțiile sunt mici tocmai la preparatele care ne plac nouă.

Pe lângă cele recomandate mai sus, am mai încercat de-alungul timpului de la ei la ei rigatoni all’amatriciana, penne quatro formaggi, porchetta al forno și câteva deserturi. Toate au fost corect executate și bune, însă sunt genul de mâncăruri clasice italiene pe care le găsești peste tot și majoritatea restaurantelor le fac bune. Nu sunt niște preparate remarcabile, așa cum sunt cele trei puse de mine în top.

În concluzie, dacă vreți mâncare italiană bună, vă recomand să faceți o vizită la Grano. Îi găsiți pe Puțul lui Zamfir. Grijă că nu există locuri de parcare pe stradă, deci mergeți cu un Uber.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: