Top 10 celor mai citite articole de pe blog în 2020 și ce urmează pentru 2021

By | January 4, 2021

În primul rând la mulți ani și mulțumesc că m-ați urmărit și în 2020! La final de an, când m-am uitat pe statistici, am fost șocat să aflu că în 2020 traficul s-a dublat față de 2019. Am simțit o creștere, dar nu mă așteptam să fie atât de mare. Cumva este de înțeles. În primul rând pentru că în 2019 am avut constant impresia că Google a fost supărat pe mine și nu mi-a indexat articolele. Apoi pentru că 2020 fost un an “special”, în care cu toții am avut mai mult timp. Și eu pentru scris, și voi pentru citit. Mă bucur tare mult dacă v-am ajutat să treceți mai ușor peste timpii morți de acasă.

Culmea, deși mi se părea că am muncit mai mult, în anul 2020 am publicat 261 articole, cu 18 mai puține articole decât în 2019. Mai puține, dar mai citite. Haideți să vedem care sunt cele mai citite articole, excluzându-le pe cele despre Black Friday, care au avut cel mai mult succes, dar nu mai sunt de actualitate.

Top 10 cele mai citite articole scrise în 2020

1) Ne-am luat Hyundai Kona electric. La blocCel mai citit articol scris în 2020 nu a fost scris de mine, ci de Bogdan, un prieten bun și cititor al blogului. Eu doar l-am rugat să-l scrie și când mi-a arătat draftul am fost uimit de cât de bine l-a scris și formatat. Este în întregime meritul lui, eu nu am contribuit cu nimic la articol.

2) Îmi place noul Hyundai Tucson 2021Al doilea cel mai bine citit articol scris în 2020 este tot despre mașini. Am vrut să cumpăr Tucson-ul produs în 2020, însă am ajuns pe ultima sută de metri la dealeri, când modelele cu transmisie automată erau epuizate. Dar am urmărit îndeaproape lansarea Hyundai Tucson 2021 și am fost printre primii care au scris despre el. Acum îmi pare rău că nu am făcut și un articol despre lista de prețuri, pe care le obținusem înainte să fie afișate pe site-ul oficial.

3) Am mers 1400 km cu mașina electrică prin RomâniaDa, al treilea articol despre Hyundai. Este povestea unei mici călătorii pe care am făcut-o alături de Bogdan în noua lui mașină. Din nou, meritul este integral al lui. Singurul lucru cu care am contribuit a fost prima poză din articol.

4) Am făcut o plată cu Google Pay prin Revolut la un POS din România. Acesta a fost primul semn că Google Pay va veni în România. Apoi când chiar a venit, acest articol a căpătat și mai multă tracțiune.

5) Revolut anunță schimbări de comisioaneAici am fost printre primii care au scris fără rețineri despre noile comisioane Revolut și am încercat să explic ce înseamnă acestea.

6) Unde mănânci bine în Sibiu (2020)Funny story. Am fost în Sibiu la începutul lui martie, când începeau să se precipite lucrurile cu pandemia. Am zis că suntem chiar mai safe în Sibiu decât în București, că-i oraș mai liniștit și mai puțin tranzitat. În ultima zi am coborât la micul dejun de la hotel și am constatat că eram printre puținii europeni de acolo. Restul meselor erau ocupate de asiatici 🙂 M-am întors acasă, am scris articolul cu mare plăcere și spor pe 6 martie și fix înainte să-l public am intrat în izolare. Așa că l-am amânat pentru iulie.

7) Vodafone a lansat Vodafone TV, un serviciu de televiziune digitală cu multe funcții în premieră. Un serviciu nou de la Vodafone, pentru care a fost și încă este foarte mult interes.

8) ADP Sector 1 este în carantină. UPDATE: Și Primăria Sector 1. Mă pregăteam să mă duc să plătesc locul de parcare offline (ca în Epoca Medievală), când am aflat vestea asta. Am scris pe blog și s-a viralizat. Era în perioada în care instituțiile publice se închideau pe capete.

9) ENGIE are o ofertă pentru cei care vor să schimbe centrala și să treacă la smart homeO ofertă low maintenace pentru cei care vor centrală inteligentă. A venit bine, în august, când începea să iasă la suprafață dezastrul din termoficare și oamenii se gândeau cum vor trece peste iarnă.

10) Merită să cumpăr un iPhone 12 Pro Max în loc de un Pro normalUn articol în care am arătat diferențele dintre iPhone 12 Pro Max și un iPhone 12 Pro. Articolul este scris chiar în decembrie, posibil ca dacă-l scriam prin octombrie sau noiembrie era și mai sus în top.

Bonus: 11) Televizor Horizon 50HL7590U – păreri despre primul TV cu Android pe care îl testez. Un televizor care oferă imagine, sunet și funcții decente pentru un preț accesibil. Sunt câțiva cititori care și l-au cumpărat după ce au citit articolul. All good.

Bonus: 12) Test drive Hyundai Kona 1.0 T-GDi (120 CP)Da, al patrulea articol cu Hyundai. Bine ați venit la autorevoblog.ro! 🙂

Top 10 cele mai citite articole din anii precedenți

Iată și cele mai citite articole scrise în alți ani. De regulă articolele scrise sunt indexate bine de Google după 1-2 ani. Acest top se intersectează cu cel de mai sus. De exemplu cel mai citit articol scris în 2020 ar fi pe locul 5 în acest top.

1) Cum poți verifica dacă un parfum este original? (2015)  Acesta este cel mai citit articol all time. Aparent românii sunt mari amatori de parfumuri.

2) Sunt sau nu sunt originale ceasurile de pe Elefant? (2015). În trecut acesta era cel mai citit, acum a scăzut un pic în popularitate.

3) Am comandat de la About You (2019). Am comandat de la ei când d-abia se lansaseră în România. Acum pe măsură ce devin mai populari, mai mulți oameni sunt interesați de informații.

4) Mi-am cumpărat redresor auto din Lidl (2015). Sunt un om simplu. Văd un redresor în oferta Lidl, îl cumpăr și scriu un articol despre el.

5) Cum generezi un extras de cont de la ING, pe care să nu fie afișate soldul și lista tranzacțiilor (2017). De pe vremea când ING avea vechea interfață. Ei nu au făcut un ghid, l-am făcut eu pentru ei.

6) Ce faci când pierzi cheia de la mașină? O poveste bazată pe fapte reale (2016). În 2016 am pierdut cheia mașinii și am găsit-o o lună mai târziu. Un articol pe care nu țineam neapărat să-l scriu 🙂

7) Sfaturi pentru un frigider nou (2014). În 2019 am mai cumpărat un frigider, aș putea să refac acest ghid.

8) Cum scrii cu emoji pe un laptop cu Windows 10? ? (2018). How do you do, fellow kids?

9) Nano SIM de la Vodafone? Mult mai simplu față de acum 4 ani (2016). Am descris procedura prin care am schimbat SIM-ul în nano SIM. Lumea încă este interesată.

10) Cum sa faci un plic dintr-o foaie A4 (2011). Acest articol a fost scris pe vremea când nici nu aveam domeniul revoblog.ro. Mi-e un pic rușine cu articolele pe care le scriam atunci.

Cine sunt cei care citesc blogul?

Fără voi, cititorii, acest blog nu ar fi trăit atât de mult, așa că mulțumesc încă o dată celor care au citit articolelor, dar și celor care și-au făcut timp să îmi lase un comentariu sau o părere. Respect!

 

Iată și principalele orașe din care sunt cititorii blogului. Închin o Timișoreana nepasteurizată în cinstea celor de pe locul doi! 🙂

Ca vârste suntem apropiați. În primul grafic eu sunt în a doua coloană, în segmentul 25-34. E normal ca și majoritatea cititorilor să fie acolo, din moment ce subiectele abordate sunt cele în ton cu vârsta noastră. O mare surpriză însă este că anul acesta procentul de fete care citesc blogul a crescut considerabil. Știam eu că nu am scris degeaba articolul acela despre parfumuri!

În altă ordine de idei, 70% dintre vizite vin de pe mobil, 28% de pe desktop și sub 2% de pe tablete. Cel mai popular device de pe care este accesat blogul este “Apple iPhone”, urmat de Samsung Galaxy S8 și Huawei P20 Lite.

Planuri pentru 2021?

Legat de partea tehnică, la sugestia unor prieteni care m-au bătut la cap (tnx!) cu privire la timpii de încărcare ai blogului, am făcut deja foarte multe modificări “sub capotă”. Am actualizat tema la anul 2020, am eliminat plugin-uri, query-uri și javascript inutil, astfel încât vouă să vi se încarce blogul mai ușor iar Google să mă iubească mai mult. Nu mai vreau să schimb tema blogului deocamdată.

Pe partea de conținut, în 2021 aș vrea să continui cu Tech News. Le fac încă din 2014, iar în 2020 m-am oprit cândva prin aprilie. Nu știu de ce. Eram în pandemie, simțeam că nu sunt știri, nu mă mai simțeam motivat. Aș vrea să le reiau, dar poate sub altă formă. Mi-ar plăcea să le scriu zilnic, dar fiindcă nu sunt un blogger destul de prolific, n-aș vrea ca atunci când intrați pe prima pagină 1 din 2 articole să fie cu știri perisabile. Mă mai gândesc, poate fac o categorie separată pe blog.

Eu în principiu îmi propun să scriu ori articole informative, din care cititorii să simtă că au câștigat ceva după ce le-au citit, ori măcar să fie amuzante și să binedispună. Altceva? Să-mi spuneți voi ce v-ar plăcea să citiți mai mult. Mai multe articole despre mașini? Mai multe păreri la cald despre ce se întâmplă în jur? Mai multe întâmplări personale povestite într-o notă ușor ironică? Ce măști de protecție se mai poartă? Top vaccinuri 2021? Mai am niște idei, dar mi-e frică să vorbesc despre ele, să nu jinx-uiesc 🙂

Stayin’ in touch (and alive!)

În concluzie, dacă vreți să mai primiți vești când scriu în 2021, ar fi câteva metode să păstrăm legătura. Cea mai ușoară ar fi să intrați zilnic pe aici. De regulă postez un articol în intervalul 08:00 – 09:00 și apoi încă unul după această oră în caz că se întâmplă ceva notabil în acea zi și am timp să scriu. Ați putea să dați și like la pagina de Facebook a blogului, doar să știți că Facebook este cam nasol și nu vă arată decât postări controversate, deci revoblog nu avea prioritate.

Încă o modalitate elegantă ar fi să dați click pe clopoțelul roșu din dreapta jos a paginii. Veți primi o notificare mișto în colțul din dreapta jos când deschideți Chrome-ul. Total neintruziv. Am ales să nu vă enervez de fiecare dată când intrați pe blog cu acel mesaj de “subscribe”.

Pentru cei mai old school, newsletter-ul blogului încă mai funcționează. Dacă vreți să primiți articolele în inbox, băgați mail-ul mai jos.


În rest, mă puteți găsi și pe Instagram și pe YouTube. Pun acolo multe chestii care nu ajung și pe blog. Anul 2020 însă nu a fost unul bun pentru niciunul dintre ele. Poate 2021 va fi 🙂

Cam atât.
Mulțumesc!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Top 10 celor mai citite articole de pe blog în 2020 și ce urmează pentru 2021

  1. Mihai Filip

    La multi ani, Marius! Succes in noul an si inspiratie pentru articole virale. Astept cu interes revenirea Tech News 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      La mulți ani, Cip! Să aveți un 2021 sănătos și … numeros 😛

  2. SirNeo

    La mulți ani! și hai cu Tech News, datorită lor am re-venit constant pe blog în ultimii 2-3 ani 😉

    Reply
  3. Dan

    Articolele sunt interesante și vă urmăresc constant (adică sunt abonat la e-mail news). Continuați tot așa! Mult succes și în anul acesta vă doresc!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: